Cum intretinem cat mai corect bateria laptop-ului?

Pastrarea bateriei laptop-ului intr-o stare cat mai buna pentru o durata cat mai lunga de timp, este un subiect foarte sensibil. Fiecare specialist are opinia proprie, iar parerile sunt impartite. Fiecare vine cu argumente pro si contra. In acest articol vreau sa lamuresc oarecum aceasta problema legata de intretinerea corecta a unei baterii de laptop.

Am mai scris doua articole care pot fi corelate cu acest subiect, si in trecut. In primul este vorba despre cum putem prelungi viata laptop-ului si a bateriei sale, respectand anumite criterii de utilizare, iar in al doilea articol, am prezentat un program care poate ajuta la optimizarea bateriei laptop-ului.

Personal, nu am probleme cu temperatura laptop-ului, si nu cred ca bateria a fost scoasa de 10 ori in 5..6 ani. Nu stiu exact cat de vechi este laptop-ul, dar eu il am de mai bine de 2 ani si ceva, si cand l-am cumprat, a fost la mana a “doua”. Utilizat normal, aceasta tine aproximativ o ora si 40 minute, dar daca trag mai tare de el, in 40 de minute trebuie sa-l il bag in priza. Cred ca e si normal asa ceva dupa atatia ani de utilizare.

Curand, am descoperit doua articole de valoare dar care au fost publicate in 2010. Doresc sa le fac si mai mult cunoscute, pentru ca sunt de o calitate si o importanta destul de mare.

Aveti aici un ghid pentru utilizarea corecta a bateriilor de laptop, scris destul de detaliat despre cateva principii de care trebuie sa tinem cont atunci cand utilizam un laptop linkul nu mai este valabil. Veti afla ca nu exista absolut nici o problema sa tinem bateria in laptop, atunci cand acesta se afla conectat la priza. Dupa ce bateria a ajuns la procentajul maxim de incarcare, aceasta este decuplata automat, iar laptopul functioneaza doar cu ajutorul energiei de la priza. Bateria va trebui detasata de la laptop, doar atunci cand avem probleme cu temperatura ridicata a acestuia. Daca atingem valori de peste 60 de grade, iar bateria se incalzeste, indicat este sa o deconectam.

Deci sper ca ati inteles cum vine treaba cu bateria in laptop, sau scoasa din acesta, atunci cand suntem conectati la priza. Deci scoasa daca sarim de temperaturi de 60 grade, iar bateria pare ca se incinge, iar daca nu avem probleme de acest gen, atunci putem pastra bateria in laptop fara absolut nici o problema.

Ce inseamna calibrarea bateriei? Pai inseamna reincarcarea acesteia la maxim si resetarea senzorului intern pentru a indica cat mai corect gradul de incarcare/descarcare. Calibrarea bateriei poate fi facuta atat in timpul utilizarii laptop-ului, cat si fara a-l utiliza.

Aveti alte sfaturi, opinii legate de acest subiect? Daca da, si puteti aduce argumente, atunci rubrica de comentarii va apartie.

Ultuma actualizare 17 May 2018 by Alexandru Ionut

1 thought on “Cum intretinem cat mai corect bateria laptop-ului?”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.