Cum copiem fisierele dintr-un laptop sau pc

În acest articol am să vă prezint o serie de metode prin care putem copiat fișierele dintr-un laptop, sau dintr-un calculator. Pot exista o mulțime de motive pentru care vrem să facem acest lucru. Fie că am achiziționat un laptop sau un calculator mai nou, fie dorim să le avem și în altă locație, etc.

În cazul în care ne decidem să transferăm fișierele dintr-un dispozitiv în altul, atunci putem opta pentru una din metodele de mai jos. Am scris acest articol în scopul de a ajuta persoanele mai putin experimentate, și care, poate nu cunosc toate metodele existente de transfer între două calcualtoare.

1. Utilizarea unui dispozitiv exten

1.1 Hard disk extern

Aceasta ar fi o metodă destul de simplă, sigură și foarte rapidă. Dacă avem un hard disk extern, în conectăm la priză și la USB, și începem transferul. Sunt sigur că această metodă cu ajutorul unui hard extern este foarte cunoscută, și este recomandată în cazul în care avem foarte multe fișiere, și de dimensiuni foarte mari.

1.2 Stick usb

Stick-urile sunt de capacități mai reduse decât hard disk-urile externe, iar viteza de transfer poate fi cu mult inferioară. Știu că a apărut și stick de 1 Tb, dar nu vreau să aflu cât costă. Stick-ul poate fi o variantă la îndemâna oricui.

1.3 Cardul de memorie

Nu avem stick, sau hdd extern, atunci poate avem un card de memorie fie de la camera foto, fie de la telefon (cu adaptor). În cazul în care avem laptop, un card este bine venit. Cred că va fi suficient pentru a transfera documente, poze, și alte fișiere de deminsiuni mai mici. [adsense float=”center”]

1.4 Telefonul

Dacă vrem să transferăm câteva documente, atunci putem utiliza memoria internă a telefonului mobil. Ne trebuie un cablu de date, și spațiu liber pe telefon. În conectăm la un calculator, apoi la celălalt. Dacă nu avem cablu de date, atunci folosim bluetooth.

2. Transferul prin retea

Practic, creăm o retea LAN între cele două calculatoare și share-uim folderele cu fișierele pe care dorim să le transferăm. Sau folosim un cablu crossover. Aveți tutorial pus la dispoziție chiar de Microsoft.

3. Metoda cloud

Suntem în 2013 și există o mulțime de servicii de stocare cloud. Ne folosim de unul din acestea. Singurul dezavantaj ar fi că nu putem transfera fișiere care au o dimensiune foarte mare. Fiecare serviciu cloud are o anumită limită. Știu că box.com are la 200Mb/fișier. Există Dropbox, box.com, skydrive, google drive, Mega, etc.

4. Prin bluetooth

Un laptop are bluetooth, celălalt la fel. Restul e simplu.

5. Hard disk-ul vechi

Dacă avem calculator, atunci scoatem hard disk-ul vechi și îl montăm la noul calculator, apoi facem transferul ca de pe o partiție pe alta. Dacă hard disk-ul se conectează prin cablu IDE (ăla latul :D), atunci trebuie ca placa de bază de la calculatorul nou să suporte IDE. Dacă e pe SATA, atunci e ceva mai simplu.

6. CD-uri, DVD-uri

7. WI-FI

Nu e chiar simplă metoda.

Ce alte metode mai pot exista?

Ultima actualizare 26 iulie 2013 by Alexandru Ionut

7 comentarii la „Cum copiem fisierele dintr-un laptop sau pc”

    • Cică e mufat diferit față de cel de net. Nu mă pricep foarte bine la acest gen de cabluri.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.