Cele mai rapide 5 stick-uri pe USB 3.0

Stick-urile inlocuiesc perfect si mult mai bine invechitele CD-uri si DVD-uri cand vine vorba de stocarea datelor. Principalele caracteristici ale unui stick USB care conteaza cel mai mult este viteza de citire si scriere a datelor, dar si capacitatea acestuia de stocare. Designul si marca unui stick USB conteaza mai putin fata de cele inainte enumerate.

PS: acest articol a fost scris initial 2013, iar intre timp lucrurile au evoluat incredibil de mult. Prin urmare, ceea ce am scris eu in acest articol poate sa nu mai fie de actualitate.

Topul celor mai rapide stick-uri USB, fara sa intru prea mult in detalii.

1. SanDisk Extreme 3.0

SanDisk este considerata una dintre cele mai prestigioase marci de stick-uri si carduri de memorie. SanDisk Extreme ajunge pana la 190 MB/s viteza de transfer. Comparabil cu flash-urile pe 2.0, acesta transfera cu aproximativ 10 ori mai rapid. Vine cu un software preinstalat SecureAccess care ofera protectie cu parola a datelor stocate pe stick. Dispozitivul este disponibil cu 6, 16 si 32 Gb capacitate de stocare.

sandisk

2. DataTraveler HyperX 3.0

Acesta este un alt stick destul de popular pe USB 3.0 care satisface toate nevoile de stocare, marca Kingston. Cu o viteza de citire de aproximativ 225 Mb/s si viteza de scriere de 135 Mb/s (3.0). Realizat dintr-o combinatie de metal si cauciuc, stick-ul ofera o protectie destul de mare in cazul posibilelor daune fizice. Acesta vine cu o capacitate de 64, 128, 256 Gb.

datatravel hyperx

3. Corsair Flash Voyager Gt 3.0 128 Gb

Stick-ul ofera o siguranta foarte buna fiind confectionat din cauciuc special care protejeaza impotriva loviturilor si socurilor, dar este si rezistenta la apa. Atinge aproximativ 229 Mb/s in citire si aproximativ 130 Mb/s la scriere. Poate fi gasit cu 128, 64, 32 si 16 Gb capacitate de stocare. De retinut, cel cu capacitatea de 128 Gb ofera o viteza mult mai buna decat cel de 16 gb.

Corsair flash voyager

Important: Sistemul de fisiere potrivit pentru dispozitivele externe

4. Transcend JetFlash 780

Viteza de citire de aproximativ 210 Mb/s si scriere 140 Mb/s. Modelul este disponibil cu 8 si 64 Gb.

transcend

Important: Eliminare protectie aparuta la un dispozitiv USB

5. DataTraveler HyperX PRedator

Acesta este un monstru care ofera o capacitate de stocare la alegere, intre 512 Gb si 1 Tb. Viteza de transfer de 240 Mb/s si scriere cu 160 Mb/s. Pot spune ca acesta este spaima hard disc-urilor :). Confectionat din metal, da impresia de indestructibil, si care se anunta a fi urmatoare generatie in materie de stick-uri pe USB 3.0.

hyperx predator

Voi ce stick USB folositi? Eu am un SanDisk Cruzer Slice 64 Gb.

2 thoughts on “Cele mai rapide 5 stick-uri pe USB 3.0”

  1. A fost omis LJDP 20 64GB de la Lexar Acesta are performante superioare SanDisk ului Respectiv 400 mb si 270 mb Viteza maxima la scriere arinsa de mne pe usb 3.0 a fost de 265 mb /sec Deci superior Sundisk ului

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.