Cum adaugam porturi USB 3.0 unui calculator

Daca aveti un calculator ceva mai vechi, iar acesta nu dispune de porturi USB 3.0, atunci le puteti adauga voi destul de usor. Aveti nevoie doar de o placa PCI-Express cu porturi USB 3.0 pe care s-o conectati pe placa de baza.

Nu este obligatoriul sa aveti porturi USB 3.0 la calculator, insa este foarte important in cazul in care utilizati stick-uri USB 3.0 sau hard disk-uri externe montate in carcase cu port de conexiune 3.0. Viteza de transfer oferita de porturile 3.0, fata de cele 2.0 este incredibil de mare, asa ca merita upgrade-ul in cazul in care considerati ca e necesar asa ceva.

Daca nu aveti foarte multe cunostinte despre calculatoare si nu stiti exact la ce ma refer cand vorbesc de porturi USB 3.0, am sa va explic foarte simplu. Daca aveti un calculator, presupun ca stiti toti ce-i un port USB. In afara de viteza foarte mare de transfer, USB 3.0 se diferentiaza prin culoarea albastra.

usb-2.0-vs-usb-3.0
Diferenta dintre USB 2.0 si 3.0

Este foarte important ca placa voastra de baza sa aiba liber portul PCI-Express x1.

PCI Express x1
Port PCI Express x1

Last Updated on 12 April 2015 by Alexandru Ionut

5 thoughts on “Cum adaugam porturi USB 3.0 unui calculator”

 1. Sunt posesor al unui PC mai vechi care are doar port USB 2.0. Daca cumpar placa PCI-Express cu porturi USB 3.0, mentionata mai sus, apoi o introduc in acel port PCI-Express x1 (am verificat si este liber) dupa aceea mai am nevoie de altceva? vreun cablu de conectare sau mai stiu eu ce? Cine ma poate ajuta? Nu sunt priceput in acest domeniu. Multumesc

  Reply
  • M-am uitat pe youtube cum se monteaza si am vazut ca mai trebuie introdus un cablu in placa asta, un cablu existent in PC. Nu am gasit un video in limba romana (nu cunosc alta limba, din pacate) ca sa-mi dau seama exact despre ce cablu este vorba. In PC am 2 “mufe” (sper ca asa se numesc) libere, identice, mai late, de culoare alba, cu 4 canale in interior (astea seamna cu cel vazut in video si care trebuie introdus in placa). Astept inca un raspuns, daca nu cer prea mult. Mai jos am lasat link cu acel video despre care am vorbit. Multumesc.
   https://www.youtube.com/watch?v=eyxK7-3R7Us&list=PLhYyFMzn9m0z56fA3vi2iStr7-Y6iHUGL

  • Daca placa functioneaza fara altceva conectat la ea e bine. Daca nu merge asa care din cele doua mufe aleg? daca aleg pe cea gresita ce se intampla? poate nu e compatibila niciuna si atunci cumpar aceasta placa degeaba.

  • Scuze de intarziere. Acea mufa e de alimentare. Trebuie sa o conectezi la placa. Eu sunt convins ca o sa ti se potriveasca la calculator. Insa, verifica sa ai 100% o mufa de alimentare libera. Plus aces slot de pe placa de baza sa fie potrivit ptr placa.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.