Cum accesez BIOS-ul daca nu merge tastatura

Sansa sa accesam BIOS-ul calculatorului fara a folosi tastatura este aproape nula. In mod normal, accesarea BIOS-ului ar trebui evitata de persoanele fara prea multa experienta. Cel mai simplu si recomandat ar fi sa apelati la cineva care se pricepe sau sa mergeti cu calculatorul la un service.

Accesarea BIOS-ului este impusa de mai multi factori. Fie ca este vorba de adaugarea unei noi componente hardware, fie ca trebuie sa modificam meniul de boot-are, vrem sa dezactivam UEFI, dorim sa punem o parola calculatorului sau s-o resetam, sau sa activam USB Legacy Support pentru a putea boot-a de pe un stick USB sau pentru a folosi tastatura conectata via USB.

In cazul in care trebuie sa accesam BIOS-ul folosind o tastatura conectata prin port PS/2, nu va fi deloc dificil. Insa, in cazul in care dorim sa intram in BIOS cu ajutorul unei tastaturi conectate la unitatea calculatorului prin USB, atunci va fi o problema daca optiunea USB Legacy nu este activata.

Cu toate astea, am putea utiliza un adaptor USB la PS2 cu ajutorul caruia putem conecta orice tastatura moderna care are cablu USB, la orice calculator care are o mufa PS2. In acest caz, putem accesa BIOS-ul chiar si cu o tastatura pe USB.

ps2_usb

Mai putin placut e atunci cand portul PS2 de pe placa de baza este defect. Aici putem opta pentru una din doua variante:

1. mergem la un service specializat si capabil sa inlocuiasca portul PS2 al placii de baza

2. putem achizitiona un adaptor pe care-l putem conecta la placa de baza printr-un port PCI.

adaptor PCI to USB and PS2

Daca stiti si alte variante la care putem apela pentru a accesa BIOS-ul atunci avem tastatura pe USB sau portul PS2 este defect, iar USB legacy nu este activat, puteti scrie mai jos.

Ultuma actualizare 15 February 2015 by Alexandru Ionut

3 thoughts on “Cum accesez BIOS-ul daca nu merge tastatura”

  1. Prin placa de retea dupa resetarea BIOS-ului astfel incat secventa de boot sa fie cea initiala CD, HDD, USB, Network, chiar daca primele 3 nu pot fi accesate (din varii motive) banuiesc ca se poate prin consola (ca in mediile *NIX-like).

    Reply
  2. salut am o unitate hp cu procesor Amd slabut ca config…..de azi am o mare problema cu mufa ps2 in momentul in care doreac sa apind pc el porneste cu logo-ul de la hp si apoi imi apare secventa cu f1 f2 ceea ce nu pot face fiinfca tastaura nu functioneaza ea imi da semnalul cand aprind pc adica se lumineaza cele 3 butoane dar apoi nu mai pot face nimic … ce recomandati

    Reply
    • Problema asta o am si eu. trebuie apas tasta F2 pentru a seta ora si data biosuklui. detin un laptop si nu ii merge tastatura asa ca am introdus tastatura usb care la alt lapotop merge. Nu pot apasatasta F2 ca sa ii setez biosul. Daca ai rezolvat, te rog sa imi spui cum. Multumesc.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.