Metode de transfer intre doua laptopuri sau calculatoare

Exista multi oameni care au mai mult de un laptop sau calculator. In multe cazuri, avem nevoie pentru a transfera fisiere intre calculatoare si laptop-uri. In acest articol, am de gand sa explic toate metodele pe care le puteti utiliza pentru a transfera fisiere / date intre calculatoare si laptop-uri. In aceasta era a tehnologiei avansate, nu exista nici o modalitate fixa pentru transferul de fisiere intre laptop-uri. In prezent, avem un numar de optiuni pentru a transfera fisiere sau date intre calculatoare si laptop-uri.

 

Stick USB

Acesta este cel mai simplu, cel mai popular si de departe cea mai ieftina modalitate de a transfera fisiere intre calculatoare si laptop-uri. Stick-urile USB  sunt disponibile pe scara larga pentru cumparatori si reprezinta un mod usor de a transporta cantitati mari de date. Aceastea sunt usor de utilizat – doar introduceti Stick-ul USB in orice laptop/calculator si copiati fisierele pe care doriti sa le transferati la un alt calculator/laptop. Dupa copierea cu succes a tuturor fisierelor, scoateti stick-ul USB(recomandat sa-i dati safely remove hardware pentru a preveni deteriorarea in timp a stick-ului dvs) si introduceti-l in celalat laptop/calculator unde doriti sa transferati fisierele si din nou, urmati procesul de copy-paste si asta este. [adsense float=”center”]

 

Hard-uri externe USB

Acesta este un alt mod popular si simplu de a transfera fisiere intre calculatoare/laptop-uri, dar nu pot pretinde ca este cea mai ieftina metoda, deoarece hard discuri-le externe portabile costa aproximativ de 10 de ori mai mult decat o unitate de stocare USB. Dupa cum stim, drive-urile USB sunt disponibile cu o capacitate de stocare limitata si nu sunt capabile de transferul unor cantitati mari de date in acelasi timp. Atunci cand vorbim despre   capacitate de stocare, hard disc-urile externe sunt cele mai bun si mai rapid mod pentru a transfera fisiere intre computere. Procesul de transfer este similar cu al unui USB drive si orice utilizator de laptop/calculator, il poate folosi.

Retea

Daca sunteti in cautarea unei metode instantanee de transfer de date, cu costuri aproape inexistente, reteaua este cea mai buna cale de urmat. Puteti muta date nelimitate prin intermediul retelei si cele mai multe laptop-uri/calculatoare vin cu capabilitati de retea; noi trebuie doar sa le activam. Reteaua are un dezavantaj si acesta este ca nu este usor de configurat iar un utilizator de laptop/calculator, nu poate activa aceasta caracteristica pe laptop sau calculator, dar dupa anumite configuratii, oricine poate transfera cu usurinta fisiere intre calculatoare si laptop-uri.

Fisiere online / transferul de date

Dupa cum stim, serviciile de stocare Cloud sunt din ce in ce mai populare pe zi ce trece si serviciile Dropbox si Box sunt jucatorii principali ai acestui serviciu. Exista o multime de alte freeware, servicii de stocare online Cloud acum disponibile, care ofera un spatiu mare si sigur pentru a stoca fisiere online. Puteti incerca serviciile de depozitare Cloud (Google Drive, Microsoft SkyDrive, SugarSync si Bitcase) pentru a transfera fisiere intre calculatoare si laptop-uri. Factorul cel mai important este faptul ca, in scopul de a transfera fisiere utilizand servicii online, trebuie sa aveti o conexiune la internet in ambele dispozitive cu facilitati de download si upload nelimitat. Pentru a incarca si descarca fisiere de mari dimensiuni, asigurati-va ca aveti o conexiune la internet de mare viteza cu latime banda mare sau orice alt serviciu 3G sau 4G.

Ultuma actualizare 8 June 2013 by Alexandru Ionut

7 thoughts on “Metode de transfer intre doua laptopuri sau calculatoare”

  1. Eu cand transfer de pe calculator pe laptop sau invers, dau prin retea :) (vorbesc de fisiere pana in cativa GB), sau folosesc hardurile externe :) la fisiere de cateva zeci de Gb.
    PS: ar mai fi o varianta, mai complicata, scoatem hdd-ul din laptop, il inseram intr-un rack extern si il conectam la celalalt PC (util atunci cand ai umplute toate hardurile externe si ai de transferat sute de Gb, de ex atunci cand are laptop-ul probleme…), in fine, eu procedez invers cu hardurile de 3.5 inch, le fac interne din externe :)

    Reply
  2. Din cate stiam eu, Kgb Archiver este incredibil de bun. Cineva imi spunea ca a reusit sa comprime 700 mb in nu mai mult de 10 mb, dar timpul este enorm. Acum nu stiu daca e vrajeala sau nu :D

    Reply
  3. Eu prima data am folosit CD-RW, apoi stick-uri USB, dar cea mai eficienta ramane pe departe reteaua. Un cablu cross nu costa mare lucru, aproape nimic, sau cel mai practic un switch, ceva ieftin pe la 30 de RON. Acum am un server de fisiere cu RAID 1 unde imi tin datele importante, in marea majoritate fotografii si documente si ocazional il folosesc sa fac salvari de pe PC-urile amicilor pe care le reinstalez sistemul de operare.

    Reply
    • Imi aduc aminte de liceu si de primul an de facultate.. era nebun dupa calculatoare, cumparam componente, eram toata ziua cu carcasa desfacuta, puneam ventilatoare, lumini, schimbam placi, legam hdd -uri in raid, instalari etc. Apoi deodata, in anul doi m-am linistit. Mi-am vandut calculatorul si tot ce aveam pentru el, si am trecut pe laptop. Acum ma limitez doar la hdd-ul intern si un stick de 64. Din pacate, dupa cum am mai scris de multe ori pe aici, mi-am pierdut toate datele stranse de peste ani. Dupa ce am formatat din greseala hdd, am recuperat ceva pe un extern. Apoi de pe extern cand sa copiez in laptop, s-a intamplat nenorocirea, si mi-am luat adio si de la backup-uri. Acum zici ca am renascut. Nu am nimic. Ma limitez doar la blogging, youtube, cateva poze, si..amintiri :).
      De transferat, folosesc mai mult transferul de date online, cloud. Ma folosesc de box, dropbox etc.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.