Soluții contra comentariilor insultătoare primite pe blog

Nu peste foarte multă vreme am să fac doi ani de când am început să scriu pe acest blog. În tot acest timp, recunosc, am primit și eu câteva comentarii insultătoare. Două, trei pe mystreet7.com, altele ceva mai agresive pe alt blog unde am încetat să mai scriu din cauza lipsei timpului.

În continuare vă voi spune ce am făcut eu în momentul în care am primit comentarii ofensatoare, dar și alte câteva soluții posibile cu ajutorul cărora puteți rezolva problema. Mai exact, cum trebuie să le răspundeți persoanelor care scriu comentarii răutăcioase pe blog.

Atât comentariile pozitive cât și cele ofensatoare sunt un feedback din partea cititorilor, interacțiunea acestora cu ceea ce noi scriem. Aproape toate comentariile pot fi constructive.  Uneori, acestea pot fi negative și agresive. Cum procedăm în astfel de situații?

1. le ignorăm total. În sensul că aprobăm comentariul, bineînțeles, dacă merită într-un anumit sens, dar nu le răspundem.

2. ștergem comentariile. Asta-i cea mai simplă metodă de a combate această problemă. Blogul nostru, casa noastră online. Facem ce vrem și suntem liberi să ștergem comentariile care ne strică ziua sau ne iau toată familia în..

3. le răspundem. Eu asta fac de fiecare dată, indiferent ce comentariu primesc. E foarte important să le răspundem pe un ton calm, și chiar dacă nu ne aud, își pot da seama de asta din cuvintele alese de noi în răspuns. De fiecare dată răspund calm, prietenos, și profesional. În 99% din cazuri își vor cere scuze și își vor da seama că au greșit.

4. creăm un blacklist. WordPress oferă această posibilitate. Accesați WordPress dashboard – settings – discussion. Creăm o listă cu IP-urile, mail-urile sau cuvintele pe care vrem să le marcăm ca spam. Asta-i o metodă destul de simplă de a scăpa de trolli.

5. dezactivarea comentariilor. Asta să fie ca ultimă metodă de rezolvare a problemei. Sunt sigur că ați întâlnit-o pe bloguri, site-uri și în special pe canalele Youtube. Dacă sunteți terorizați de un număr destul de mare de persoane care vor să vă scoată din circuit, atunci asta ar fi singura soluție. Se întâmplă rar, dar e posibil.

Voi ce metode folosiți atunci când primiți comentarii insultătoare pe blog?

sursă imagine

Ultuma actualizare 17 March 2014 by Alexandru Ionut

11 thoughts on “Soluții contra comentariilor insultătoare primite pe blog”

 1. le marchez ca spam pe cele nesimtite, desi nu prea au fost.
  daca este sa fiu contrat, incerc sa raspund cat mai ok… desi nu a fost cazul pe blog. conteaza mult pe ce nisa activezi, ce fel de oameni te citesc…

  Reply
 2. Comentarii negative nu am primit până în prezent,dar voi primi cu siguranță când voi avea un PageRank mai mare.In schimb am primit comentarii cu link-uri către site-urile celor care au făcut comentarii. In acest caz sincer sa fiu nu știu cum sa procedez. Până în prezent nu le-am aprobat,dar am înștiințat persoana respectiva pe adresa de mail, motivul neaprobării(link-uri la kilogram).Eu am auzit ca este util sa lași un link către site-ul tău, pe site-uri cu page-rank mai mare sau egal cu 4,bineînțeles cu acordul proprietarului acelui blog/site.Comentarii care îmi indica erori pe site le accept dacă sunt evidente,din bun simt,respect si pentru a fi transparent.Apropos, Alex indica-mi dacă ai vreun articol care se referă la back-link-uri.Nu prea înțeleg bine chestia asta.

  Reply
  • Vezi doar să fie de la persoane reale. Spam-ul e în floare. La două zile șterg câte 300 de mesaje spam.

   Dacă cel care își lasă comentariu cu link în el, lași link-ul doar dacă-i relevant cu conținutul articolului. Altfel n-are nici o valoare și îl poți elimina. Să-ți dai seama dacă autorul e real, trebuie să fi atent la nume, mail și avatar.. dar și conținutul comentariului.

   Pe oriunde comentezi poți posta link-ul către blog în câmpul destinat URL-ului din rubrica de comentarii.

   Backlink-urile sunt toate link-urile puse de alții către blogul tău, sau către o pagină a blogului tău. Backlink e și link-ul pe care-l lași tu în semnătura comentariului, sau poate ai posibilitatea de a pune link către tine în semnătura ta de pe forumuri (nu prea mai e recomandat asta).

   http://www.krumel.ro/ce-sunt-backlink-urile/
   http://en.wikipedia.org/wiki/Backlink

 3. Mi-e cam teama sa comentez la articolul asta. Daca-mi iese vreo spurcaciune de comentariu negativ si ma pomenesc in blacklist ala? Mai bine tac. :D

  Reply
  • :)) stai liniștit. M-am referit la altceva când am scris „negativ” dar am să încerc înlocuirea termenului cu altul mai potrivit.

   //
   update :D

 4. atunci cand ai un blog este ca si atunci cand deschizi un chiosc.
  este spatiu public – cred ca face parte din aceasta munca de a intretine acel blog, pentru a fi un spatiu curat, si sa nu ma deranjeze atunci cand citesc.
  ca sa fac o comparatie – ca si la inceput – cu un chiosc – intra si persoane pline de noroi – trebuie sa faci curatenie imediat.

  sa le interzici accesul nu e o solutie!

  Reply
  • Într-adevăr, nu trebuie să fi din start așa de radical, dar vezi că la un moment dat nu poți avea altă soluție.

 5. Sunt multe solutii prin care poti sterge comentariile negative fara sa faci nimic. Eu personal, pe blogul meu, aprob fiecare comentariu manual. E mai simplu, asa stiu ca nu folosesc multe pluginuri sau mai stiu eu ce.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.