Cum sa fim motivati tot timpul in blogging

22 December 2012

Citind plictisit pe extern, dau de un articol care imi atrage oarecum interesul. Cel putin titlul acestuia imi pare destul de atractiv, acesta ar fi ceva de genul “metode cum sa ramai motivat pe blogging”. Daca tot nu am alte subiecte momentan, am zis sa scriu cateva randuri despre ideea
articolului citit de mine. Nu voi face altceva decat sa enumar asa zisele motivatii si eventual o sa adaug si parerea mea.

Crearea de continut nou

Asta era si normal. Nu conteaza cate bloguri au aceeasi nisa ca si a noastra dar este foarte important sa adaugam continut nou, sa fim putini creativi. Cititorii iubesc continutul interesant. Sincer, e greu dar nu imposibil. Si eu m-am saturat sa citesc aceleasi balarii pe alte bloguri / site-uri. As vrea ceva deosebit dar na..

Grija pentru cititori

Conteaza destul de mult sa interactionam cu ei. Am vazut asta pe propria piele. Cand e rost de o discutie pe rubrica de comentarii, implicati-va total. Am lasat pe multe bloguri comentarii cu intrebari, dar nimeni nu s-a obosit sa imi raspunda. Credeti ca am mai accesat acele articol dupa o perioada?

motivare
Video, infografice etc..

Acum depinde si despre ce e blogul, dar in general poti adauga unele clipuri video, unele infografice..doar pentru a scapa de monotonia scrierii articolelor. Nu stiu cat de mult functioneaza treaba asta, dar cica ar fi ok. [adsense float=”center”]

Recrearea design-ului

Daca ai site, modifici design-ul. Daca ai blog, schimbi tema. Acest capitol ma omorat. Nu vreau sa vorbesc de teme schimbate ca ma apuca durerea de cap. De luni de zile caut “acel ceva” si nu-l gasesc. Vreau ceva deosebit – simplu dar nimic.

Incurajarea guest post-ului

Am facut cateva guest post-uri, dar sa accept la mine pe blog acest lucru, nu m-am gandit. Ar fi interesant sa-mi gasesc cativa simpatizanti ai blogului si sa-i las sa scrie.

Anunturi

Cui nu-i plac banii? Daca ai aceasta pasiune de avea blog, de ce sa nu profiti de aceasta sansa de a face si ceva bani. Cu putin noroc si trafic, ai sanse sa aduni si ceva pentru o paine. Sincer, acest lucru ar motiva pe oricine.

Schimbarea nisei

Mda. Ok, nu mai ai idei despre ceva si poate ai alte idei despre altceva. Vinde site-ul / blogul si fa-ti altul despre gogosi, de exemplu. Asta doar daca aveai inainte despre clatite sau cozonaci. Gasirea unui nou subiect de inspiratie poate fi foarte motivant, atat timp cat acest lucru te atrage.

Acestea ar fi o parte din motivele care sa te tina concentrat pe blogging, dar la care se pot adauga multe altele.

Vorbeam mai sus de schimbarea nisei. Practic, blogul meu are mai multe nise, daca imi permiteti sa zic asta. Pot scrie despre WordPress, Windows 8, Linux etc.. toate sunt cuprinse in marea “nisa IT”. Sa-mi dea cineva o palma daca zic ceva gresit. Imi este foarte greu sa tin pasul cu toate categoriile de pe blog, cu toate ca am foarte multe oaze de inspiratie. Singura bariera care sta in calea mea si imi face drumul in blogging cat mai greu de parcurs, este timpul. Am zis-o de foarte multe ori si ma opresc aici ca va plictisesc.

Ca o mica paranteza, acesta nu este un articol tutorial cu care v-am obijnuit in ultima vreme dar este un articol care se potriveste de minune categoriei blogging tips, iar cu ocazia asta am facut si o mica actualizare a continului blogului. Deci am valorificat prima motivatie.

PS: Gasiti ceva interesant si aici 7 sfaturi eficiente pentru a fi concentrat pe blogging.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.