Promovarea blog-ului / site-ului prin metode mai putin obijnuite

12 January 2013

Aveam acum ceva vreme cateva idei traznite in cap dar parca imi era putin jena sa le pun in practica. Astazi, citind un articol pe extern, am aflat ca nu gandeam deloc rau si ca “mai mult ca sigur”, nu sunt singurul nebun plecat departe atat la propriu cat si la figurat.

In acest articol voi vorbi de promovarea blogului sau a site-ului personal cu ajutorul unor metode putin inedite. Habar n-am cati au mai scris despre ceea ce voi scrie eu mai jos si habar n-am daca cineva a pus in practica una din metodele de mai jos.

Cati dintre voi ati obosit incercand sa promovati munca voastra din online, si ma refer aici la un blog personal sau un site, cu ajutorul metodelor “locale” sau prin metodele de promovare pe internet? Multi, asa este? Fara nici o problema, pot recunoaste ca ma numar si eu printre acestia. Metodele sunt deja foarte cunoscute si nu are rost sa le enumar acum, sau cel putin nu in acest articol. O parte din acestea le puteti gasi in alte posturi mai vechi de pe blog, asa ca daca nu aveti altceva mai important de facut atunci se merita sa aruncati o privire asupra cuvintelor aruncate de mine in articolele anterioare.

metode ciudate de promovare online

Pentru a nu lungii articolul prea mult, voi trece la scrierea acestor metode destul de ciudate dar care pot foarte benefice. Le spun agresive si nebune pentru ca nu sunt foarte raspundite, cel putin din cate stiu eu.

Cele mai agresive si nebune metode de promovare online

Scrierea domeniului pe pereti

Suna ciudat dar si putin primitiv. Scrierea domeniului pe un perete al unei cladiri in apropierea statiilor de tren, autobuz etc, unde trec foarte multe persoane zilnic nu ar fi o idee rea. Din cateva sute, poate mii de oameni care trec zilnic pe langa peretele marcat de voi cu adresa blogului sau site-ului, sigur se vor gasi cativa curiosi care vor accesa link-ul. [adsense float=”center”]

Atentie insa, mai mult ca sigur, incriptionarea peretilor (nu neaparat doar cu anumite reclame) este ilegala si poate atrage amenzi. Asa ca nu va apucati sa faceti ceva inainte de a sti in ce va bagati. Nu va apucati de a scrie pe peretii vecinilor adresa voastra de la blog sau site fara a cere macar aprobare.

Toaletele publice

Acestea sunt pline de tot felul de inscriptii asa ca un “link aruncat” acolo nu ar deranja pe cineva. Adevarat ca aceasta metoda e una foarte “murdara” dar poate fi folositoare. Atat despre aceasta, faceti cum credeti.

Scrierea domeniului pe tabla la scoala sau la facultate

Tinand cont ca sunteti incercuiti de colegi de clasa, grupa, curs, facultate, universitate etc si care sunt de varste apropiate unii de altii, pasiunile pot fi comune. Scrierea domeniului pe tabla in timpul pauzei este o idee excelenta, mai ales ca o sa fie vazut de minim 20..30, pana la cateva sute de alte persoane.

De exemplu, cand eram la facultate, pana la sosirea profesorului in sala de curs, puteam scrie orice pe tabla fara nici o problema mai ales ca putea fi vazut de peste 100 de colegi. In pacate, acum 2 ani nu aveam blog, ghinionul meu.

Masinile pline de praf

Cu totii am scris pe o masina din parcare pe care praful se vedea de la o “posta”. Cand eram mic si fara minte, faceam asa ceva. Nu zic acum sa faceti acest lucru pe masinile vecinilor dar daca masina personala nu primeste mult atentie din partea voastra, atunci merita sa testati acest lucru. Scrieti numele blogului / site-ului pe geamul din spate, pe portbagaj sau in alte zone destul de vizibile. Pana la spalatoria auto poate fi cale lunga.

Metoda sonora

Daca esti ceva mai indraznt si tupeist (in sensul bun), atunci poti lua un reportofon (sau fara), si unde este multa lume dai drumul la ceea ce trebuie sa faci. Atentie insa ca nu cumva sa sara lumea sa te ia la bataie. Iti poti lua cativa prieteni cu tine pentru a prinde curaj. Ideea este foarte nebuna dar de ce nu? In fine, te mai poti inregistra si poti da drumul la difuzoare.. asta e prea funny si pare ca ar fi alegeri parlamentare. Daca puneti inregistrarea pe telefon e prea a coca..nu mai conteaza. Mai bine ramaneti la ideea de baza.

Acestea ar fi cele mai ciudate metode pe care am vrut sa le prezint cu toate ca mai putem descoperi cateva. Care sunt cele mai usoare sau grele de pus in practica, las la atitudinea voastra.

Ar mai fi cateva metode de promovare a site-ului / blogului dar care nu par a fi foarte ciudate. Printre acestea pot fi imprimarea catorva tricouri pe care le faceti cadou prietenilor, pe rucsac si etc..

Pareri sau sugestii?

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.