De ce sa actualizam articolele vechi de pe blog sau continutul site-ului

25 November 2012

In lumea online, continutul este cheia succesului. Google pare obsedat de calitatea informatiei, dar sincer vorbind, nu exagereaza deloc. Cine ar dori sa caute “ceva” si sa dea peste cine stie ce balarii de posturi, surse incomplete sau informatii eronate? Nimeni. Crearea continutului de calitate si publicarea regulata pe blogul sau site-ul personal este cea mai buna cale de atragere a trafic.

Oamenii care sunt interesati de subiectul dezbatut pe blog, tind sa revina cu fiecare ocazie pe care o au, atat timp cat noi ca autori, suntem apti sa producem continut fresh si de buna calitate. Acestea fiind spune, precizez ca o multime de autori folosesc ca strategie de dezvoltare crearea de continut, uitand de reimprospatarea celui vechi.

In decursul unui an, daca am acorda putin timp si actualizarii informatiilor de pe blog / site, nu am avea nimic de pierdut ci din contra, am avea foarte multe beneficii.

De ce ar trebui sa actualizam continutul existent

Odata actualizare anumite posturi, pagini, articole, motoarele de cautare vor primi un semnal prin care sunt atentionate de reinnoirea informatiei, continutul inca este relevant si poate urca in rezultatele cautarii.

In al doilea rand, cititorii vor aprecia munca si vor stii ca iti pasa de ceea ce ei citesc. Acestia vor descoperi informatia reimprospatata si vor stii ca ceea ce tu ai scris inca este de notorietate.

Cum sa improspatam continutul

Acum, daca ai un blog sau site care are zeci sau sute de articole / pagini, actualizarea continutului existent este a naibii de grea. Ceea ce trebuie sa facem, este sa ne hotaram ce anume merita si trebuie actualizat, iar depinzand de timpul avut la dispozitie, putem face o lista cu 5, 10  articole, pagini web care au mare valoare si care oamenii au ce afla citind acele informatii. Nu are rost sa pierdem timpul asupra continutului pe care nimeni nu il citeste.

Momentul favorabil pentru a incepe aceasta munca ar trebui sa vina atunci cand nu avem inspiratie pentru alte articole noi si de calitate. Intoarcerea in timp asupra unor articole poate genera noi idei, poate aduce trafic mult mai mare asupra acelor informatii, si face ca mecanismul blogului / site-ului sa mearga din ce in ce mai bine ajutand astfel la pozitionarea cat mai buna in rezultatele motoarelor de cautare.

5 Comments

 • Yamasha 27 November 2012 at 11:54 pm

  Si eu am citit asta, chiar am testat pe cateva articole. Sigur, pe acelea le-am reimprospatat si cu text, dar si link-uri aduse cat de cat natural, in plus, a ajutat si schimbarea datei in wordpress. :)

 • Yamasha 26 November 2012 at 10:27 am

  De ceva ani pune pret pe asemenea actualizari, dar noi…astia ocupati, ce ne facem?! :D

  • Alexandru Ionut 26 November 2012 at 10:14 pm

   Eu am testat pe un articol si a urcat in serp.. sper sa imi fac timp si pentru altele. Depinde ce vrei sa actualizezi. Alegi cele mai interesante articole. Cica ar fi un truc, dar nu l-am testat. Citisem ca si daca ai da doar update la articol, treaba ar merge :D.

 • mihai 25 November 2012 at 3:20 pm

  Am mai citit undeva despre acest subiect si mi s-a parut un lucru destul de important pe care trebuie sa il faci, pentru ca atunci cand ai un articol legat de software (sa zicem un program oarecare) si apare o versiune noua utilizatorul va prelua informatia veche (daca nu ai actualizat) si cand va afla ca ce citeste pe blogul tau este o informatie irelevanta, veche si va renunta sa mai citeasca ceva….

  • Alexandru Ionut 25 November 2012 at 3:25 pm

   In special cand este vorba de un tutorial despre un anumit program, iar versiunea acestuia s-a modificat iar pasii nu mai sunt asemanatori. In fine, sunt multe lucruri pozitive pe care le poti atrage facand actualizari ale articolelor mai vechi. Munca nu este foarte grea dar uneori este migaloasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.