Freelancer vs Blogger: care este alegerea ce mai buna?

Cu atat de multe oportunitati de castiguri online, nu este o surpriza sa vedem o mare crestere a persoanelor care doresc sa lucreze de la domiciliu. Oricine viseaza sa stea acasa si sa castige si bani. In plus, sa fi freelancer sau blogger, inseamna sa ai o meserie curata si sa fi aproape de familie.

Sa fiu freelancer?

Foarte simplu, a fi freelancer inseamna sa iti faci munca de birou, la domiciliu. Asta inseamnaca trebuie sa lucrezi pentru un angajator de pe internet, care va plati pentru serviciile tale. Unele dezavantaje pot fi:

1. castig salarial fix – scrisul independent va primi doar o suma fixa de bani pentru fiecare articol. Deci va trebui sa te tii de scris pentru a castiga bani in continuare.

2. lucru continuu – un freelancer trebuie sa lucreze continuu, altfel o zi libera inseamna pierdere

3. probleme cu seful :) – a fi freelancer inseamna sa ai un sef. Este probabil mult mai greu sa te intelegi cu el, decat cu fostul sef de la serviciul “clasic”.

4. termene limita – de obicei aveti termene limita pentru realizara articolelor. Angajatorii doresc sa primeasca articolul complet la un anumit timp, altfel riscati sa nu mai fiti platiti.

Avantaje:

Gasiti mult mai repede de munca decat un job real. Nu mergeti la birou, decat cel al dvs de acasa. Lucrezi doar pentru cine vrei si cine iti pace. Un freelancer, spre deosebire de un blogger, este platit imadiat dupa ce a terminat munca (articolul). Nu trebuie sa va bateti capul pentru SEO, designul paginii, coduri HTML..etc.

Sa ma fac blogger?

Blogging-ul in aceste zile a crescut foarte mult in popularitate. In blogging, aveti practic de creat, mentinut, si actualizat blogul dvs., si apoi sa castigati bani prin diferite metode.

blankBloggerii au multe posibilitati – Cu un blog poti castiga bani prin retelele afiliate, publicitate, vanzare de produse etc. Exista o multime de lucruri pe care le puteti face, spre deosebire de freelancer. Nu exista nici o presiune din partea sefului, puteti face orice dorit. Puteti posta articole in orice moment, fara nici o teama de termenele limita. Odata ce aveti un trafic decent, puteti incepe sa castigati si bani. De asemenea puteti castiga si popularitate in comunitatea online. Puteti sporii cunostiintele dvs. generate pe temele despre care cercetati si scrieti.

Dezavantaje [adsense float=”center”]

Blogging-ul aduce si unele efecte secundare. Trebuie sa va uitati la acesta cu multa atentie, deoarece acesta depinde foarte mult de dvs.

Inainte de toate, trebuie sa faceti anumite investigatii pentru a avea un blog corespunzator din toate punctele de vedere. Din blogging nu castigati imediat. Venitul este determinat de popularitatea blogului dvs. Deci niciodata nu veti fi siguri cat castigati luna viitoare.

Blogging-ul are nevoie de cunostiinte SEO, HTML si de design. Daca aceste lucruri sunt straine pentru dvs, fie invatati despre ele, fie mergeti spre freelancer.

Blogging-ul are nevoie de timp. Poate dura luni sau chiar si ani pana castigati o suma decenta depinzand de trafic. Trebuie munca in fiecare zi, altfel riscati sa va scada popularitatea. De asemenea, este nevoie de multa rabdare.

Pentru a avea succes, trebuie sa fi inteligent si sa cunosti anumite strategii de marketing.

Concluzie

Este foarte greu sa decizi care alegere este mai buna. Fiecare se poate descurca mai bine sau mai rau pentru fiecare pe una din cele doua. Daca vrei sa ai castiguri rapide, alege freelancer. Daca esti inzestrat cu rabdare, atunci poti alege blogging-ul.

Last Updated on 8 June 2013 by Alexandru Ionut

12 thoughts on “Freelancer vs Blogger: care este alegerea ce mai buna?”

  1. Enervanta chestia asta cu copiatul parolei. Chiar atât de multe comentarii primesti zilnic ?!? :)
    Acum, referitor la subiectul din articol, eu prefer ambele. De altfel, asta fac în prezent. Daca cineva vrea sa câstige bani rapid, mai bine freelancer pentru început. Din blogging ai foarte mici sanse sa te alegi cu câstiguri în primii doi ani daca vrei un domeniu propriu, un sablon personalizat si un blog care sa se încarce rapid. În plus, asa cum ai spus si tu, e necesara o investitie iniaiala (domeniu, hosting de calitate). Poti începe cu un shared hosting, dar exista riscul ca mâine sa publici un articol “hot” si eventualii curiosi sa nu-l poata accesa deoarece sunt prea multi doritori. Doi, în momentul în care ai vizite multe (visul oricarui blogger), costurile cresc. Pentru 10.000 de vizite/zi (o spun din experienta proprie), ai nevoie de un VPS cu minim 2 GB de RAM si un procesor de 3Ghz (daca vrei ca toata lumea sa fie multumita si sa nu astepte zeci de secunde afiaarea paginilor). Ori asta costa. si costa mult.
    Mai adauga ca ai nevoie de foarte mult timp în primul an. Ar fi de preferat sa te apuci serios de blogging exact când intrii in somaj :) Asta dupa ce ai testat terenul în prealabil si ai vazut ca lumea apreciaza ceea ce faci.
    Daca reusesti sa ramâi si freelancer (e neaparat sa stii engleza, germana, spaniola sau franceza pentru a nu duce lipsa de clienti), cu atât mai bine. Asa nu vei depinde întotdeauna de veniturile din publicitate si nici din cele generate prin recomandarea de produse. Ele nu sunt niciodata fixe si nu îti ofera nicio garantie pe viitor.
    A! Ar mai fi ceva. Trebuie sa te pastrezi pe pozitie! Sa-ti manânci linistit fideaua citind comentariile celor care te acuza ca te-ai îmbogatit din asta! :)
    Keep up the good work!

    Reply
    • din curiozitate m-am utat in CP. 10. 000 imi pot intra maxim pe zi. ceea ce e de ajuns:) SV pe care sunt gazduit e destul de performant. Nu am avut niciodata vreo problema

    • stai lin, ca am corectat eu :). nu stiu de ce nu afiseaza. o sa caut acum, am zis ca o sa rezolv treaba de acu cateva zile dar am uitat. nu stiu exact ce o fi de vina.
      Legat de comentarii, nu stiu, nu le-am numarat inca..nu prea multe. Parola aia cred ca e de la tema..sau ma rog..eu nu am pus asa ceva :D. e anti-spam presupun..oricum e vb doar de un copy paste si gata.
      Eu regret ca nu m-am apucat de blogging din timpul facultatii. “Am arso aiurea prin campus”. Acum poate faceam si eu ceva $. Asta e, niciodata nu e prea tarziu.
      Chiar vreau sa vad cat o sa ma coste cand o sa am 10.000 pe zi :)).

    • Ai putea începe prin a instala WP în româna. O spun fiindca am vazut asta: <html dir="ltr" lang="en-US"
      Initial credeam ca mi se întâmpla deoarece scriu de pe Ubuntu si am verificat sa nu am layout-ul pe sedile. Nu-l aveam.

  2. Cunosc persoane care isi spun freelancer, dar dispun de un spatiu inchiriat – nu lucreaza acasa. Secretul reusitei p einternet: blogurilor personale – in viata de freelancer exista un prag – pana la el depinzi de comenzi sporadice de la necunoscuti, dupa el te axezi pe comenzi constante de la parteneri care stiu cine esti.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.