Cum formatăm corespunzător o postare Google+ pentru a avea priză la public

Google+ are un avantaj imens față de alte rețele sociale datorită abilității prin care ne permite editarea și formatarea postărilor. Din punct de vedere al calității informației oferite, Google+ este mult peste Facebook. Cel puțin asta e părerea mea.

De obicei, bloggerii și cei care și-au deschis o afacere online folosesc rețelele sociale pentru a realiza următoarele lucruri:

a) creșterea traficului și a audienței
b) creșterea autorității

Formatarea corectă a postărilor Google+ poate ajuta la atingerea celor două scopuri de mai sus, mai mult decât o poate face postările pe alte rețele sociale.

Cum să formatăm o postare pe Google+

Titlul postării – din câte am observat, nu toate postările conțin un titlu în adevăratul sens al cuvântului. Nici eu n-am pus un titlu până acum. Scriam pur și simplu o frază sau copiam un paragraf dintr-un articol. Presupunând că prima propoziție este foarte importantă, îi putem pune un * (asterix) la început, iar altul la final. Astfel, propoziția va primi atributul ”bold” și va fi mult mai vizibilă.

O introducere a postării – în majoritatea cazurilor se distribuie un link . Persoanele care ne urmăresc pe G+ au nevoie de un motiv pentru care ar accesa acel link. După cum spuneam mai sus, este nevoie de o frază, paragraf etc care să ofere anumite informații despre conținutul link-ului.

Punem o întrebare – am întâlnit persoane care spuneau că G+ nu este animat de conversații între utilizatori. Este și normal atât timp cât aceștia nu sunt încurajați să socializeze, să dezbată un anumit subiect.

Includerea unei imagini – imaginile au cea mai mare priză la distribuiri, comentarii, și accesări ale postării. În mod normal, dacă distribui un link al unui articol care conține și o imagine, aceasta va apărea în postarea de pe Google+. Putem opta pentru păstrarea acelei imagini, sau putem opta pentru o altă imagine care să fie distribuită împreună cu link-ul acelei postări. Dezavantajul utilizării unei alte imagini care nu este prezentă în articol, este acela că pot exista persoane care dau click pe imagine și nu vor fi direcționați către link-ul nostru. Logic, aceștia vor accesa imaginea, ci nu articolul.

exemplu postare G+

Menționăm influenceri – dacă avem tangențe cu influenceri de pe Google+ și suntem siguri că i-ar interesa subiectul nostru, i-am putea menționa în postare. Menționarea unei persoane într-o postare se face prin utilizarea @, urmat de numele persoanei respective.

Includerea a două – trei hashtag-uri – putem include două sau trei taguri pentru a lega postarea noastră la alte postări sau discuții relevante. Pentru a insera un hashtag, utilizăm #.

Vizibilitatea postării de către întreg publicul – putem permite vizibilitatea postării doar de către o anumită parte a utilizatorilor, sau putem opta pentru vizibilitatea postării de către întreg publicul.

Răspunderea la comentarii – dacă cineva lasă un comentariu la postarea noastră, frumos și rațional ar fi să-i acordăm atenție și să-i răspundem la comentariu. Nu facem altceva decât să-i apreciem efortul și timpul pe care l-a alocat, oferind feedback postului. Trebuie să ținem cont de această regulă și pentru comentariile de pe blog.

Google+ se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare, iar curând, cred că se va bucura de primul loc în clasamentul rețelelor sociale. Interfața acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul timpului, de fiecare dată în mai bine, iar acum ne oferă foarte multe facilități. Sunt curios cum va arăta peste câțiva ani. Sunt prezent pe Google+ aproape de la început, când accesul se făcea pe bază de invitație.

Îmi puteți urmări pagina blogului, sau chiar profilul meu Google+.

Ultuma actualizare 30 December 2013 by Alexandru Ionut

10 thoughts on “Cum formatăm corespunzător o postare Google+ pentru a avea priză la public”

    • Depinde. Să știi că există situații când G+ prinde mai bine. Eliminând grupurile în care sunt înscris pe facebook, te-aș putea contrazice. Dacă aș compara contactele mele de pe Facebook cu cele de pe G+, cel de-al doilea are un avantaj foarte mare. Cred că mai repede convertești persoanele de pe G+ în vizitatori, decât cei de Facebook. Cei care sunt pe Google+ sunt interesați de blogging, articole, și informații. În schimb, pe facebook stai de vorbă cu prietenii, oamenii caută altceva.. etc

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.