Cum alegem blogul pentru guest post

Guest Post-ul este o buna cale de a face cunoscuta calitatea muncii tale si promovarea propriul blog. Pentru a avea rezultate de calitate trebuie sa sti cum sa alegi corect blogurile unde vei scrie. A face guest post pe orice blog la intamplare nu este o alegere buna. Trebuie sa cunosti anumite aspecte inainte de a incepe munca. Mai jos vei gasi 10 lucruri care trebuiesc tinute minte atunci cand iei hotararea scrierii articolelor pe diferite bloguri.

  1. Nisa

Prima tinta a ta trebuie sa fie blogurile care au acceasi nisa cu site-ul tau. Dupa ce faci guest post pentru cateva dintre ele, atunci ar trebui sa privesti si catre alte bloguri din afara nisei tale dar postul sa fie relevant pentru ambele niste. Deci trebuie sa aveti ceva in comun.

Citeste: Freelancer vs Blogger

  1. Trafic

Tinteste catre blogurile care au trafic destul de mare si unde ai posibilitatea de a atrage ceva vizitatori si catre blogul tau personal. Pentru a afla mai multe detalii despre trafic pe anumite bloguri, ar trebui sa verifici mai intai rank-ul alexa pe Alexa.com. Cu cat rank-ul Alexa este mai mic, cu atat traficul pe acele bloguri este mai mare.

Citeste: 10 sfaturi pentru a fi un blogger inteligent

  1. Cititori

Blogurile populare din nisa ta vor avea de inteles un segment mare de cititori care sunt interesati si de articolele tale. Blogurile populare din afara nisei tale pot avea un segment mare de cititori care sunt interesati de ceea ce scrii. Ca sa ma fac mai inteles, daca scrii pe bloguri din acceasi nisa vei atrage si de partea ta cititorii care sunt interesati si de articolele tale pe langa articolele gasite pe blogul unde faci guest post. De partea cealalta, publicul de pe blogurile din afara nisei, poate fi curios si de alt tip de subiect decat cel citit zilnic pe acel blog.

Ca sa intelegi cititorii si mai mult, te poti ghida si dupa numarul de abonati ai unui subiect. [adsense float=”center”]

  1. SEO

O multime de factori determina succesul unui blog in Google Search si Google Page Rank, iar aceasta este o buna modalitate de a compara un blog cu altul. Exita o multime de plugin-uri pentru browser cu care poti afla pagerank-ul unui site. De preferat ar fi sa alegeti bloguri care au pagerank 5 sau mai mare.

  1. Mediul social

“Gasiti pe blog articole care se adreseaza unui public larg?

Are blogul multi fani pe Facebook, Twitter, Google + etc?

Acel blog promoveaza articolele pe canelele sociale? “

Daca raspunsul este pozitiv, atunci ai toate sansele ca guest post-ul tau sa primeasca o multime de vizite si sa prinda bine pe mediul social.

  1. Angajament

Audienta blogului este loiala? Ultimele articole sunt comentate, iar oamenii dau share la acestea pe retelele lor de socializare? Trebuie sa cauti bloguri la care audienta reactioneaza pozitiv la fiecare imbold.

  1. Design

Blogul are un design frumos, fara o dezordine a anunturilor? Daca e asa, ei probabil editeaza fiecare articol pentru a se potrivi cu standardul design-ului, facand in acest fel incat munca ta sa fie la fel de apreciata de cititori.

  1. Brand

Are blogul o buna reputatie? Te simti mandru asociind brand-ul blogul tau cu brand-ul acelui blog? Nu ti-ai dori sa postezi pe un blog care apoi vei regreta ca ai facut acel lucru.

  1. Respect pentru guest bloggeri

Acel blog are o anumita categorie pentru a afla mai multe detalii despre guest post? De exemplu un ghid, anumite informatii, cerere etc astfel incat sa nu va pierdeti timpul (si al lor) cu o cerere care probabil va fi respinsa.?

Gasiti pe acel blog publicatii guest post? Daca au, acestia permit adaugarea unei bibliografii cu link catre tine? Sau permit mentionarea site-ului tau in continutul postului, daca este relevant?

  1. Placerea

Iti place blogul? Este unul la care esti abonat sau la care te vei abona, acum ca l-ai descoperit? Blogul ofera continut de calitate in mod regulat?

Daca iti place acel blog, sansele ca si alte persoane sa aprecieze blogul si sa scrie guest post sunt mari. Mai bine asa decat sa faci guest post bun pe un blog slab.

Ultuma actualizare 7 June 2015 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.