Cum cream articole pe blog folosind Microsoft Word 2013

6 August 2013

Cei care sunt interesați de modalitatea prin care putem crea și posta articole pe blog, direct din Microsoft Word, acest lucru fiind posibil începând cu versiunea Office 2007, ar trebui să citească acest articol. Această metodă poate fi o alternativă pentru Windows Live Writer, despre care am scris acum ceva vreme. Este posibil ca în unele situații să fie mult mai comod scrierea articolelor cu ajutorul editorului Word. Depinde foarte mult și de nevoile autorului. Personal, sunt foarte rare cazurile când scriu direct în editorul WordPress al blogului. 

Cum să creăm un articol pentru blog în Office 2013

În momentul în care lansăm Word, va trebui să găsim un template ”Blog post” ca cel din imaginea de mai jos. Acest template permite postarea conținutului pe care l-am creat, direct pe blog.

1. Facem click pe template-ul ”blog post”

blog post
2. Setăm contul blogului (asta se va întâmpla doar prima dată).

inregistrare cont blog
3. Alegem platforma pe care se află blogul. În funcție de platformă, există formatări diferite ale conținutului. [adsense float=”center”]

alegere platforma blog
4. Completăm adresa URL a blogului, apoi introducem user name-ul și parola contului nostru. De asemenea, putem opta pentru opțiunea ”remember password” pentru a nu introduce de fiecare dată parola.

setarea contului de pe blog
5. Scriem conținutul.
6. Pe bara de instrumente găsim butonul Publish. Fie publicăm direct articolul, fie alegem ca acesta să fie salvat în Draft.

creare continut pentru blog in word

4 Comments

 • Ariel 12 August 2013 at 9:32 pm

  Am și eu o întrebare, aparent banală, dar nu m-am stresat să-i găsesc încă răspunsul: cu se comportă wordpress-ul la importul unul articol cu imagini in el ? Le respectă dimensiunile atribuite în Word ?

  • Alexandru Ionut 12 August 2013 at 9:54 pm

   În mod normal, da. Respectă. Nu mai știu exact, dar eu am avut odată probleme cu un tabel dacă nu mă înșel. De obicei, eu folosesc doar notepad :D și copiez textul final în editorul wp. Asta pentru că fac foarte mică fereastra notepad-ului și o mut în toate colțurile ecranului.

 • Stefan 6 August 2013 at 3:11 pm

  Windows Live Writer-ul mi se pare o chestie foarte pentru scrisul pe blog. Îl folosesc și eu din când în când, doar că de lene mai scriu și direct din WP. Dar îl recomand cu încredere, în special pentru începători.

  • Alexandru Ionut 6 August 2013 at 3:54 pm

   Foarte rar scriu direct în editorul WP. De obicei, doar atunci când vreau să completez ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.