Cum comentam eficient pe bloguri

In acest articol voi prezenta cativa pasi de urmat de catre cei care vor sa comenteze pe bloguri cu scopul de a atrage trafic cu ajutorul link-ului din semnatura. Cu toate astea, strategia prin care putem comenta eficient pe diverse bloguri poate fi urmata chiar si de persoanele care n-au bloguri, dar au obiceiul sa interactioneze cu bloggerii.

Inca de cand s-a inventat blogging-ul, una din principalele surse de trafic este obtinerea unui backlink cu ajutorul comentariilor pe alte bloguri. Practica este eficienta chiar si in ziua de azi si asa va fi multa vreme de aici in colo.

Ceea ce conteaza foarte mult in momentul in care incercam sa comentam pe alte bloguri cu scopul de a atrage trafic este modul in care o facem. Daca v-am bagat in ceata cu acest paragraf, veti afla in continuare ceea ce vreau sa spun.

Cum comentam eficient pentru a atrage trafic

1. alegem calitatea in defavoarea cantitatii

Un comentariu bun si relevant in schimbul a 20 de interventii inutile. Cheia spre succes consta in citirea integrala a articolului. Inainte de publicare, recititi comentariul pentru a depista eventualele greseli.

2. ne decidem asupra catorva bloguri bune

Decat sa pierdem timpul inutil lasand comentarii pe zeci de bloguri slabe si cu trafic redus, mai bine ne axam atentia asupra a 5, 6 bloguri de top unde cititorii interactioneaza prin comentarii. Nisa blogului unde lasam comentarii este foarte importanta. Daca dorim sa atragem cititori interesati de IT, nu comentam pe blog de fasion. Asta ca exemplu.

Vezi si: Cum obtinem mai multe comentarii pe blog

3. incercam sa fim printre primii

De exemplu, ajung mai rar sa citesc comentariile de la 20 in jos. Fiti siguri ca primele comentarii se bucura de cea mai mare atentie. Cu toate astea, pot exista si exceptii. Pot fi bloguri care afiseza ultimul comentariu lasat, ca fiind primul din lista, imediat sub articol. Cazuri rare, dar exista.

4. comentam ceva relevant si/sau foarte interesant

Conteaza sa scriem ceva care sa atraga atentia. Nu prea lung. Ceva care sa fie citit rapid si care sa adauge un plus de valoare articolului. Sau ceva interesant si care are o oarecare legatura cu subiectul. Chiar si o gluma, asta daca se potriveste cu ceea ce e mai sus.

Vezi si: Sectiunea comentarii WordPress – 1 si Modificarea campului de comentarii WordPress – 2

5. nume si mail real

Nu spun sa completati asa cum scrie in buletin, dar presupun ca nu va cheama nici “Magazin Ioana”, “Farmacia Bla Bla”, “Filme HD”,” Pantofi Sport”. Sau un mail care imediat bate la ochi ca fiind unul invalid, pus de dragul de a lasa un comentariu. Cunosc cazuri pe aici care se folosesc de mail-uri fictive pentru a ma injura ca nu le convine lor ceea ce stiu si scriu eu despre Linux. Asemenea comentarii nu vor fi aprobate.

Citeste despre: Ce fac cand cineva ma insulta pe blog

Probabil, o parte din voi nu veti fi de acord cu tot ce am scris e mai sus. Imi puteti lasa comentarii cu ceea ce credeti ca poate fi adaugat la lista sau opinia voasta in legatura cu cele 5 etape care ar trebui respectate pentru a comenta eficient cu scopul de a atrage trafic.

Ultuma actualizare 23 July 2014 by Alexandru Ionut

8 thoughts on “Cum comentam eficient pe bloguri”

 1. “Cum comentam eficient pentru a atrage trafic”

  Deci daca eu iti comentez aici, o sa primesc trafic?
  In rarele dati cand comentez pe bloguri, o fac pentru ca simt nevoia sa spun ceva, sa atrag atentia blogerului sau celorlalti, nu pentru trafic.

  Reply
 2. In ordine aleatorie :
  4. M-ai spart la faza cu relevanta.
  5. De chestia aia cu nume real nu mai zic.
  3. De comentat printre primii, mi-e prea lene.
  1&2 Calitatea comentariilor e discutabila insa, in mod cert, citesc bloguri bune.
  Tragand linie, se pare ca nu prea intrunesc punctajul pentru a fi un comentac de nadejde, asa cum viseaza unii bloggeri. :P
  Insa perseverez. :D

  Reply
 3. Eu cred ca blogurile ofera o mare oportunitate pentru cei care le citesc:Continut si informatii gratuite,posibilitatea de a interactiona cu detinatorul blogului etc.Multi inca nu realizeaza acest lucru.Comentariile rauvoitoare sau injuriile la adresa unui detinator de un blog sunt in opinia mea rautati de persoane frustrate.Nu mai vorbesc de linkurile din comentarii care de multe ori nu au nici o legatura cu continutul articolului!Cred ca inainte de a injura un detinator de blog ar fi mai bine ca acel cineva sa isi faca la rindul sau un blog sa publice sa vada cum este.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.