Ce facem cand nu avem idei/inspiratie pentru noi articole

Mai jos am să vă povestesc ceea ce fac eu atunci când nu am nici o idee nouă de articol, nu știu ce să scriu, sau nu am găsit nimic nou care să-mi fi atras atenția și să scriu despre acel ceva.

Ei bine, atunci când nu am inspirație, revin asupra articolelor vechi. Cele postate cu ceva timp în urmă. Uneori aleg aleatoriu o pagină, iar apoi mă opresc asupra unui articol care îmi atrage atenția pentru moment. Ce fac în continuare:

1. Accesez articolul și îl recitesc.
2. Dacă am găsit greșeli de gramatică, le corectez. La fel fac și în cazul greșelilor de exprimare.
3. Mai nou, pun diacritice acolo unde este nevoie. Ați observat că de ceva zile scriu cu diacritice. Am ajuns la concluzia că e bine să respect limba română, chiar dacă viteza de tastare a scăzut simțitor.
4. Dacă e cazul, aduc unele completări. Uneori formatez altfel conținutul.
5. Elimin link-uri rupte, adaug noi taguri sau elimin pe cele slabe, chiar dacă le mine sunt neindexate.
6. Adaug imagini relevante unde este cazul. Optimizez alt-tag-ul celor care merită. Adaug featured image în cazul în care nu există una.
7. Adaug alt titlu mult mai relevant și care poate atrage trafic, asta în cazul în care cel vechi e aiurea. Se mai întâmplă.
8. Foarte important, distribuim articolul pe toate rețelele sociale. În acest fel îi putem reînvia. Și de ce nu, poate aduce destul trafic. Poate o să spuneți că nu are rost să fac asta ținând cont că am mai făcut-o și la vremea respectivă. Da, dar acum i-am adus, probabil, un plus de valoare. Pe lângă asta, poate acum facem parte și din alte cercuri sau grupuri, și avem destule contacte care nu știau de articolul nostru.

OBS: în cazul articolelor gen știri, e aiurea să faci o parte din ceea ce am scris eu mai sus, în special la punctul 8. Cum ar fi ca după 1, 2 ani să redistribui un articol în care prezinți lansarea telefonului Nokia C3 :).

Ceea ce am făcut eu mai sus, nu numai că am reînviat un articol, dar mi-a venit inspirația să fac și unul nou. Vezi cazul de față. Bineînțeles, există și alte posibilități care ne pot ajuta cu noi idei, care ne pot aduce inspirația necesară creării de conținut, dar le voi lăsa pentru viitoarele articole.

Ultuma actualizare 29 October 2013 by Alexandru Ionut

15 thoughts on “Ce facem cand nu avem idei/inspiratie pentru noi articole”

 1. Asa carevasazica…daca muza e defecta o bagi la reciclare iar pana capeti una proaspata si mustind de inspiratie, carpesti articolele vechi precum croitorasul din poveste : sapte dintr-o lovitura. :D

  Reply
 2. Ionuț, am intrat de pe RSS crezând că-mi spui ce bere baptistă bei când nu ai inspirație :)
  Mă simt păcălit :)

  Reply
  • =)) bună asta. Să știi că am imaginație bogată după 2 jupiler :)), dar nu pentru articole care se potrivesc aici. Mai repede pe continut-irelevant.ro

  • dacă într-adevăr nu am chef de scris, păi nu scriu. S-a întâmplat să am peste 6..7 ore libere, dar pur și simplu nu aveam chef de scris articole. Dar, se întâmplă ca uneori să am doar o oră liberă, și imediat scriu ceva. Depinde ce și cum. În mod normal, vreau să postez minim un articol zilnic. Chestia e că nu vreau să fac asta trăgând de niște cuvinte aiurea, sau de un subiect mai puțin important, doar de dragul de a posta.

 3. Cand imi vine cate o idee scriu un draft: titlu, headline si ce mai apuc.

  Cand sunt in pana de idei (sau am mai mult timp liber), apelez la draft-uri :)

  Reply
  • O idee destul de bună. Și eu când nu am timp și chef, dar am o anumită idee despre un posibil articol, notez titlul și câteva liniuțe și când am timp revin la el.

   În mod normal, tot timpul am câte un articol sau două, complet aranjate și formatate, salvate în draft-uri și gata de publicare. Dacă astăzi scriu 4 articole, asta nu înseamnă că le voi posta pe toate. Păstrez și pentru a doua zi. Și tot așa. Am avut și 7, 8 articole complet formatate și salvate în draft.

 4. O idee foarte buna, la care mai apelam si eu din cand in cand cand scriam articole. O alta varianta era sa ies din casa sau birou, sa ma vad cu amicii, discutii, impresii etc. si veneau si ideile. Bineinteles, asta atunci cand este timp de pescuit. “Reciclatul” merge ceva mai rapid.

  Reply
  • Chestia e că la ”reciclat” le și optimizezi puțin pe cele vechi. Varianta ieșirii afară pentru puțină relaxare este valabilă chiar și atunci când scriem pe nișă tehnică, nu doar blog personal.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.