Dacă v-ați gândit vreodată să faceți curățenie pe site sau blog și nu știți cu ce să începeți, atunci va ajut eu. O să scriu câteva aspecte de care eu am ținut cont când am făcut ordine pe blogul meu. Acum nu o să vă explic și de ce este bine să avem un blog cât mai aranjat, pentru ca nu e nevoie. Gândiți-vă de ce este bine să aveți curățenie în casa.
1. Eliminăm blocurilor de anunțuri care nu produc nici un cent
Multi monetizează blogurile. Chiar și eu fac acest lucru. Acum, că nu am devenit milionar, e partea a doua… încă. Eu folosesc doar adsense, dar există bloguri care folosesc și alte metode diferite. Fie ca este vorba de blocuri de anunțuri, fie ca este vorba de link-uri, bannere etc..dacă vedem că nu produc ceva, mai bine le eliminăm.
2. Eliminăm link-urilor rupte
Am întâlnit pe multe site-uri sau bloguri destul de multe link-uri rupte, erori 404, și altele. Nu mi-a plăcut. Din păcate, și eu am avut destule. Le-am eliminat cu broken link checker. Un plugin wordress foarte util. Atenție la ce face. Eu am verificat manual o parte din link-uri. Poate da și pe lângă uneori, iar link-urile să fie bune.
3. Eliminăm butoanele social media inutile
Am întâlnit butoane social media care nu își au rostul. Depinde de nișa blogului/site-ului, dar în afara de Google+, facebook, și twitter, nu vad rostul. Plus de alta, cu cât mai multe, cu atât pagina se încarcă mai greu.
4. Eliminăm comentariile pe pagina de contact
De ce am putea lăsa comentariile active pe pagina de contact? Pentru ce e pagina de contact? Multi uită sa le dezactiveze sau pur si simplu, nu și-au dat seama că e bine să facă asta. A fost și cazul meu. Vreau comentarii pe pagina articolelor, nu la contact. Vrei să-mi scrii ceva, dă-mi mail.[adsense float=”center”]
De altfel, este valabil si pentru alte pagini statice care conțin informații care nu pot, sau nu trebuiesc comentate. În cazul meu: despre și susține blogul.
5. Eliminăm tagurile din footer sau sidebar
Mă refer la acel nor de taguri. O adunătură de cuvinte cheie, inutil lăsate în sidebar. Este inestetic, număr mare de link-uri pe home, plus că șansa de a le utiliza cineva este destul de mica.
6. Dacă avem, eliminăm paginile duplicat, sau conținutul care se tot repetă.
7. Avem teme multe pe care nu le utilizăm? Le dezinstalăm.
8. Plugin-uri în plus sau care nu mai sunt folositoare? Eliminăm.
9. Eliminăm tot ce e inutil în sidebar
Am văzut că unii au în sidebar acel widget META care conține: login in/out, admin etc.. De ce nu îl eliminați?
Mă puteți completa…
Ultima actualizare 27 July 2013 by Alexandru Ionut
Foarte bun articolul și sfaturile, ca de obicei. Însă aș avea ceva de adăugat la punctul 5. Tagurile nu sunt chiar așa inutile, iar din punct de vedere linkuri, acestea sunt linkuri interne, așa că nu au ce rău să facă. Plus de asta, după o reorganizare :): http://www.gabrielursan.ro/de-ce-sunt-tagurile-importante-pe-blog/ nu ar trebui să fie nici SPAM :).
Undeva intr-un document google se precizeaza o anumita limita a link-urilor pe homepage. Mie imi par oricum inestetice. La tine sunt ok, dar sa vezi pe alte bloguri..
Si daca tot nu suntem multumiti … putem elimina chiar blogul :)
Asta-i partea a doua. Am avut tendinta asta, si inca n-am scapat de ea. Uneori blogul imi mananca timp pretios, si e putin spus. Am alte prioritati pe lumea asta si la ora actuala, si pierd prea mult timp cu blogul. Nu si in ultimele zile.. oricum, nu se stie niciodata :)).
Bine că mi-ai amintit…
Iar am de lucru :)
La tine e foarte ok tot ce e la suprafata. In interior nu putem vedea. Succes
o reverificare clara la toate pluginurile pe care nu le folosim pe toate ci doar am testat o parte din ele.Eu cel putin am descoperit cateva…
Si eu am dezinstalat la greu.
Ai acoperit bine subiectul, nu-s multe de completat.
Pe mine ma deranjeaza captcha in comentarii, sunt atatea pluginuri antispam incat e pacat sa ingreunezi comentarea. La unii chiar si recaptcha, sa fii sigur ca enervezi omul.
Din ce in ce mai rar in ultimul timp, muzica pe autoplay.
Pop-up de orice fel, exceptie facand poate vreun facebook widget, daca nu tre’ sa astept x secunde sa-l pot inchide.
Alea da :)). Eu plec unde vad comentarii cu captcha. Sunt facute se ingreuneze viata cititorului :D. Pentru a te feri de buti, exista alte metode.
Un articol foarte util la care nici eu nu am foarte multe de completat. Doar ca e bine sa facem aceasta curatenie cat de cat period la 6 – 12 luni. As mai adauga ca daca tot facem curatenie n-ar fi rau sa vedem si ce addon-uri noi au mai aparut, poate putem imbunatati ce folosim in prezent.
In ceea ce priveste tag-urile de pe home, nici eu nu sunt impotriva lor atat timp cat nu sunt folosite exagerat si sunt utile vizitatorului adica functioneaza ca un fel de meniu. Daca sunt aranjate cum trebuie, uneori chiar pot sa contribuie interesant la design.
Subscriu insa la eliminarea comentariilor de pe pagina de contact si despre noi sau de genul. Exact cum spuneai si tu, par lasate acolo din greseala si creeaza impresia de neatentie.
Sunt bune sugestiile tale, personal fac unele lucruri de dinainte sa citesc ce ai zis in acest articol si am obtinut un timp mai bun de incarcare al blogului.
Din pacate, exista si specii de… “bloggeri”, daca pot fi numiti asa, care nu prea dau doi lei pe etica, ci doar sunt interesati de monetizarea traficului.
Îmi place blogul tău. Îl urmăresc de ceva vreme. La tine nu se pune problema asta, plus că ai vechime.