Sfaturi cum sa fi un blogger bun si de succes

Blogging-ul nu inseamna sa iti construiesti un cont pe Blogger sau pe WordPress si sa scrii despre orice gunoi. Inseamna sa fi un antreprenor foarte complex si flexibil, atunci cand ai ales bogging-ul ca meserie, iar responsabilitatile sunt dublate.
Mai jos gasiti 10 sfaturi care sunt foarte utile daca vreti sa castigati credibilitate cat mai multa pentru continutul dvs., de la cititori. Nu este nici o tehnica speciala, ele fiind legate de greselile lingvistice, gramaticale si din prostie.

1. Intelege si fa-te inteles

Imagineaza-ti un articol despre vaccinul pentru febra trifoida scris de un economist. Va iesi un dezastru, probabil. Trebuie sa scrii despre o nisa pe care o cunosti, pentru a iesi un articol de calitate. Cand redactezi un articol, trebuie sa il intelegi tu primul.

2. Fiti la subiect

Sa ai un articol nu exagerat de lung si nu foarte scurt, conteaza foarte mult. Asta nu inseamna ca trebuie sa vorbiti de cai verzi pe pereti. Trebuie sa fiti pe subiect de fiecare data. Nu vorbiti in plus, despre altceva. Fiecare fraza a articolului trebuie sa se lege si sa fie il concordanta cu titlul.[adsense float=”center”]

3. Mai bine simplu, decat dificil

Blogul este vizitat de persoane cu vocabular bun dar si de persoane care nu au foarte bogate cunostiinte ale limbii si literaturii. Nu toti au chef sa consulte dictionare atunci cand nu inteleg un cuvant. Folositi cuvinte cat mai simple, comune, si usor de citit, pronuntat si inteles. Sa nu va apucati sa folositi regionalisme.

4. Lucreaza la constructia propozitiei

Scrie propozitii scurte, pentru a nu te impotmoli in propriile cuvinte. In asa fel, mentii si cititorii conectati la subiect. Nimanui nu i-ar conveni sa repete de doua ori aceeasi propozitie ca sa o inteleaga.

5. Diferente dintre diateza activa si pasiva

Ati invatat la scoala despre asa ceva, asa ca ar trebui sa rasfoiti caietele sau de ce nu, intrebati-l pe domnul Google, asta in cazul in care nu stiti. Conteaza destul de mult, cum formulati propozitiile, la ce timp vorbiti si cui va adresati.

6. Adaptarea paragrafelor

Paragrafele au un impact semnificativ in intelegerea articolului. Am intalnit articole foarte lungi formate din 2..3 paragrafe. Nu prea e inteligent acest lucru. Atunci cand cititi trebuie sa faceti si cate o pauza scurta pentru ca informatiile sa aibe timp sa se imprime pe “HDD”. Evitati scrierea foarte lunga a unui paragraf. Bineinteles, acum depinde si de natura articolului. Fiecare trebuie sa se adapteze dupa propriul stil si subiect.

7.Folositi cuvine puternice

Ca sa fiu inteles, va dau cateva exemple: foarte mare – imens; temperatura este mica iar alteori este mare – temperatura oscileaza, variaza, scazuta, ridicata; etc. Acum depinde si de context si de natura subiectului.

8. Vorbeste despre lucrurile pe care le cunosti

De multe ori, intalniti tot felul de bloggeri care scriu despre ceva ce le este total strain. Bun, daca vrei sa scrii despre ceva ce nu cunosti, fa tot posibilul si documenteaza-te inainte. Nu arunca cateva paragrafe in pagina, despre cum se fac ciresele, si nici macar nu sti ce culoare au.

9. Nu repetati

Se intampla uneori ca, fie pentru a creste numarul de cuvinte sau de a accentua o idee, sa folositi aceleasi cuvinte sau fraze de mai multe ori, tinzand spre exagerare. Aici poate fi vorba si despre articole. Intr-adevar, poti scrie despre acelasi subiect ca in articolul nu stiu care, dar vino cu ceva nou, ceva actualizat.

10. Evitati scrisul de umplutura

Daca respectati cele 9 puncte de mai sus, atunci nu veti ajunge la acest ultim punct. Nu scrieti in plus doar de dragul de a avea un articol mai lung. Dati impresia de nesiguranta si confuzie.

Asta a fost tot pentru moment, mi-am cam terminat ideile. O sa imi fac o cana de ceai, cu ocazia asta ma mai incalzesc putin si poate prind si inspiratie. Aici nu sunt ca in tara, 40 de grade :D.

Last Updated on 8 June 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.