Unde ne putem da cu schiurile sau cu sania in Belgia

Sunt sigur ca sunt foarte multi romani care cauta un loc bun de dat cu schiurile sau cu sania in Belgia. Chiar daca pare greu de crezut, exista cateva partii in Belgia unde putem schia sau sa ne dam cu sania atunci cand avem zapada. Nu se intampla des sa ninga, dar cam in fiecare an au fost cel putin doua sau trei weekend-uri cu zapada, in special in Wallonia.

Cel mai bun loc de schiat din Belgia – partia din Baraque de Fraiture

Dupa parerea mea si din cate am auzit, Baraque de Fraiture este cel mai bun loc de mers atunci cand ninge in Belgia. Daca e zapada, aici gasim cam tot ce ne trebuie sa ne simtim bine pe timp de iarna. Daca ar fi sa comparam locul de aici cu partiile din Romania sau din alta tara, totul aici este raportat la o scala mult mai mica. Partia este foarte buna pentru distractie, iar nivelul de dificultate este foarte usor.

Am fost de doua ori in anii trecuti, dar din pacate, anul acesta nu am putut sa ajungem. Nu pana acum, cel putin. Weekend-ul asta (21-22 ianuarie 2023) a fost zapada foarte buna si a fost foarte aglomerat. Din cate am vazut pe facebook si s-a scris, mai mult de 3/4 din persoane au fost romani.

Ca sa prindem loc de parcare cat mai oke, trebuie sa ajungem cat mai de dimineata, altfel dupa ora 10 se aglomereaza foarte mult. Iar din Bruges pana acolo am facut de fiecare data cate 2:30 – 3 ore. E destul de mult, dar merita deranjul daca e zapada buna. Ar fi cel mai buna loc pentru mers la distractie in zapada din Belgia, si cel mai apropiat de noi. Altfel, cred ca sunt locuri mai interesante, dar la vreo 5-6 ore de condus.

Locuri de parcare sunt suficinte, dar se umple repede. Cei care au masini mai inalte sau 4×4 pot gasi loc si mai tarziu pe marginea drumului, dar la ceva distanta de mers pe jos.

Ce gasim in aceasta statiune turistica de iarna din Belgia

Partia principala este destul de lata si poate face fata unui flux destul de mare de turisti. Zona pentru schiat cuprinde 3 piste, una de 1km, 700 si respectiv 350m lungime. Altitudinea maxima fiind de 652 metri.

Avem teleski care ne duce in toate punctele de schiat, gasim puncte de inchiriere schiuri, cantina de unde ne putem lua ceva de mancare si loc pentru mancat, vin fiert, toalete. Exista si restaurante si locuri de dormit daca dorim sa stam mai multe zile.

Desigur, mai exista si alte locuri de schiat in Belgia, dar nu stiu cum sunt pentru ca am fost doar aici. Partii de schiat mai gasim la Val de Wanne, Ovifat, Mont des Brumes, Ferme Libert – Malmedy, insa trebuie sa verificati cum sunt, inainte de pleca spre destinatie. Daca ati fost si stiti despre ce e vorba, as fi recunoscator sa scrieti parerea voastra la comentarii.

Conditiile meteorologice si eventual, daca e zapada sau nu pe partiea de la Baraque de Fraiture, putem verifica tot timpul pe webcam-ul montat la cantina.

Ultuma actualizare 26 November 2023 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.