Prima vizită în Sluis, un mic orășel din Olanda [galerie foto]

Dacă tot am început să scriu articole despre orașele vizitate din Belgia, orașe precum Gent, voi continua acum cu un alt orășel numit Sluis, dar care este situat în Olanda, la distantă de aproximativ 15 km de Bruges. Pentru mine e ca și când aș locui în Ploiești să mă duc în vizită la Vălenii de Munte. Ceva de genul, dar în cazul de față e mult mai aproape.

Am vizitat foarte multe locuri de când sunt stabilit în Belgia, dar Sluis este primul orășel vizitat dintr-o altă țară. După el au urmat mai multe, dar despre care n-am apucat să scriu. După cum v-am zis, întâi îmi voi muta aici câteva articole de pe alt blog, iar apoi voi începe să scriu în continuare despre orașele vizitate. Deci, în Sluis am fost pentru prima dată pe 1 iunie 2013, iar între timp mai ajuns pe acolo de câteva ori.

Chiar dacă e prima zi din luna iunie, în Belgia este atât de frig, încât la întoarcere din Sluis, am dat drumul la căldură în mașină. După cum veți vedea în imaginile de mai jos, lumea poartă haine destul de groase. Noi plecasem cam subțire îmbrăcați, plus că-mi înghețase mâna pe aparatul foto. În fine, să vă spun câteva cuvinte și despre oraș.

Undeva lângă sensul ăsta giratoriu există două parcări mari și cu destule locuri. Costă doar 2 euro și poți lăsa mașina toată ziua. Dați de sensul giratoriu doar dacă veniți dinspre Belgia, iar dacă nu mă înșel, e și singurul din oraș.

1-sosire-in-Sluis
Sens giratoriu în Sluis – Olanda.

Am luat-o ușurel la pas către locurile unde se vedeau magazinele, care nu-s chiar puține într-un orășel așa mic. Prețuri mult mai bune decât în Bruges.

2-obiectiv-turistic-sluis

3-sluis

4-sluis-pictor

Moara de vânt este unul din locurile care trebuiesc vizitate atunci când ajungeți în oraș. Înăuntru sunt două magazine destul de mari, unul cu obiecte de artizanat și tot felul de alte chestii, iar altul cu o mulțime de produse din ciocolată. De asemenea, există chiar și o terasă unde puteți încălzi cu un suc rece.

5-moara-de-vant-sluis

6-sluis

 

7-vacuta-baltata-sluis

8-biserica-sluis

Există și în Sluis un canal pe care vă puteți plimba cu acele bărcuțe. Ceea ce îl face mai special față de cel din Bruges sau Gent, malurile acestuia nu au zid de beton, iar de aici rezultă o integrare perfectă cu natura din jurul său.

9-canal-sluis

Motorul ăsta nu-i obiectiv turistic, ci probabil este al unui turist. Oricum, foarte interesant. Acea plasă de protecție e pusă contra curioșilor ca mine care s-ar fi fotografiat de la ghidon. Recunosc, n-am atins niciodată motocicleta vreunui străin, dar pe asta m-aș fi urcat. În orice caz, interesantă jucăria.

10-motocicleta-ciudata-sluis

Astea două circulă. Am văzut și prin Bruges o mulțime. Cred că valorează o grămadă de bani. Aici se respectă asemenea mașini, dar la noi ar fi râs toți de pe șosea dacă te-ar vedea conducând așa ceva.

old cars in Sluis - Nederland.

Prin urmare, Sluis este un orășel care merită vizitat, dar cu condiția să prindeți ceva soare. Altfel, trebuie să aveți haină destul de grosută pe voi. Nu mă așteptam ca în iunie să fie așa vreme. Erau aproximativ 10, 11 grade afară. Aici vă și puteți plimba, dar puteți face și shopping. Găsiți de la  îmbrăcăminte și încălțăminte, până la fructe, produse lactate, cosmetice, electronice etc. Localnicii par primitori și vorbesc olandeza cu accentul cu care trebuie vorbită, și care o face ușor de înțeles pentru cei care tocmai acum o învață.

Ultuma actualizare 2 January 2014 by Alexandru Ionut

4 thoughts on “Prima vizită în Sluis, un mic orășel din Olanda [galerie foto]”

    • Într-adevăr, belgienii și olandezii țin la mașinile astea vechi :D.

      PS: ți-am rezolvat eu problema.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.