Plopsaland – parc de distracții în Flandra de Vest – Belgia

Duminică, ultima zi din iunie, am ajuns la parcul de distracții Plopsaland. Un parc foarte frumos situat în Belgia, regiunea Flandra de Vest. Să fiu sincer, parcul este destinat copiilor, dar și adulții se pot distra fără nici o problemă, existând  câteva “râșnițe” cu care se pot da și cei peste 18 ani.  Timp și chef de distracție să fie, că în rest ne descurcăm.

Am aflat de Plopsaland de la un coleg belgian care își duce copiii în weekend acolo. Mi-a vorbit frumos despre parc, arătându-mi și pagina web a parcului pe internet. Așa că de ce sa nu încerc și eu? Nu am stabilit o dată anume când să-l vizităm, dar așa a fost să fie, să mergem duminica. Am văzut soare pe fereastra și a fost ceva spontan.

Ne-am pus câteva țoale lejere pe noi, ne-am urcat în mașina, am setat GPS-ul pe 8660 De Panne, arătându-ne aproximativ 45 km distanță de Bruges. Drumul până acolo este impecabil.  Mi-a plăcut foarte mult că există o parcare foarte mare.  Dacă nu ești atent unde iți lași mașina, va dura ceva până o găsești. Parcarea costă 8 euro și trebuie plătită la intrarea în parc.

Intrarea în parcul de distracții este foarte pompoasă. Ești întâmpinat de ditamai ușa care îți dă impresia că vei intra într-o casă de turtă dulce. Încă de la intrare îți dai seama că-i rost de distracție.

Aveți mai jos  planul parcului de distracții. Destul de mare, iar dacă nu stai bine cu orientarea, ai șanse mari să nu găsești repede ieșirea. Din păcate, unde apare acea zona cu New Wickie Land nu am putut avea acces. Zona era închisă și păzită.

În Mayaland a fost foarte interesant. O încăpere mare unde cei mici se pot da în diverse tirișpinghele, frunze, copaci, etc. Am încercat și noi o floare care te rotea, iar cu ajutorul unei manete care acționa un piston hidraulic, te puteai ridica sau coborî..  Amuzant era că te împușca câteva flori de pe margine cu apa.

Scoală de tractoriști pentru cei mici.

Trenulețul este unul dintre cele mai interesante chestii din parc. Un tur durează aproximativ 30 de minute, iar pe lungimea traseului există mai multe stații. Putem face un tur al parcului sau putem coborî la destinația preferată. Noi am coborât la a treia stație :), pentru că ajunsesem în dreptul unui tobogan cu apă. Nu se plătește bilet, se circulă cu nașul.

Am ajuns la parc pe la ora 12, dar n-am avut timp să încercăm decât vreo patru sau cinci chestii. Problema e că pentru două minute de plăcere, stai la coadă peste 30 de minute. Asta dacă ești norocos. Probabil așa e duminica. În cursul săptămânii nu cred că este atât de mare aglomerație. În orice caz, sper să ne facem timp să ajungem încă o dată pentru a încerca și restul jucăriilor.

Dacă aveți posibilitatea, încercați-l. După cum am zis, parcul este destinat celor mici, dar este loc și pentru cei mari :D. Biletul costă 32 euro la casa și 28 euro online.

Be free.. fiți copii.

Ultuma actualizare 16 January 2022 by Alexandru Ionut

2 thoughts on “Plopsaland – parc de distracții în Flandra de Vest – Belgia”

  1. noi am fo la plopsa din padure. La ora deschiderii. la primele atractii nu era niciunul la coada. Dupa amiaza…stateam ba unu la o coada, ba altul, copilul ajungand sa se dea in mai multe device-uri :)

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.