Locuri de munca in Brugge – Zeebrugge – Oostende – Roeselare si imprejurimi

Se cauta muncitori romani si sunt destul de multe locuri de munca in Brugge, Zeebrugge, Oostende, Roeselare, dar este o mare criza de oameni seriosi si dornici sa lucreze, iar cei care tot cauta si nu gasesc, sunt cei care fie nu stiu sa vorbeasca nici o limba in afara de romana, fie vor direct la birou si salariu de manager, fara a avea ceva scoala.

Sunt destul de multe locuri de munca disponibile in fabrici de ambalare a pestelui, prelucrarea carnii, fructelor, in firme mai micute, se cauta soferi cu CE, mecanici de toate felurile, sudori, muncitori la banda, soferi care sa mute masinile in port etc.

Sunt locuri de munca in Belgia, mai ales in zonele amintite de mine in primul pargraf. Dar nu se gasesc oameni seriosi. Nu sunt oameni care sa cunoasca cel putin engleza la un nivel care sa permita comunicarea. Nu sunt oameni care sa munceasca 3 luni in fabrica. Fug multi dupa primele ore. Da, multi care s-au dus la munca si au plecat in primele ore. Au pretentii sa fie tratati ca directorii, fara a misca nimic inainte.

Daca prinzi un loc de munca, demonstreaza ca esti bun, arata ca vrei sa muncesti, arata ca vrei sa progresezi, si vei obtine o pozitie mai buna si mai multi bani. Dar trebuie sa arati chestia asta, ca vrei. Nu poti pleca dupa cateva ore de lucru, exceptie fiind abuzurile de orice natura.

Fiecare om care isi bate joc la locul de munca, va contribui la decizia acelei firme de a nu mai angaja oameni din acea tara. In cazul de fata, vorbesc de romani. Daca au avut cativa insi sansa de a lucra, dar si-au bagat picioarele dupa primele ore/zile, firma aia se va feri de romani.

Dupa cum am spus mai sus, sunt multe locuri de munca disponibile in Belgia, mai ales in zona Brugge – Zeebrugge – Oostende – Roeselare, dar e nevoie de romani calificati, romani care stiu minim limba engleza, iar nu ultimul rand, oameni care sa ofere seriozitate.

Problema e ca majoritatea romanilor care locuiesc in Belgia, care au o calificare, care sunt buni si seriosi, vorbesc limba engleza, franceza sau olandeza, au un job. Dezavantajul romanilor care si-ar putea gasi rapid de lucru datorita calificarii si seriozitatii lor, dar care locuiesc inca in Romania, consta in dificultatea de a ajunge in contact cu aceste job-uri si dificultatea de a obtine rapid o locuinta.

Nu e fix o regula, dar majoritatea firmelor din Belgia angajeaza oameni prin agentiile de recrutare. Acestea primesc informatii referitoare la locurile de munca disponibile in zona de unde sunt, apoi cauta muncitori calificati sau nu, depinde de cererea firmei. In unele cazuri, functioneaza si invers. Oamenii merg la un birou de recrutare a fortei de munca, se inscriu in sistemul lor, ofera detalii despre calificare si ceea ce stiu sa faca, poi firma de recrutare intreaba la firmele potrivite daca au nevoie de acel profil de muncitor.

Aceasta din urma functioneaza uneori chiar si atunci cand firmele nu sunt in cautare de personal. Daca romanul care isi cauta de munca are o calificare buna, iar aici pot include sudor, mecanic camioane, electrician etc, sansele sa il angajeze sunt foarte mari. Mai ales cand vin cu ani de experienta in spate.

Prin firma de recrutare se poate lucra maxim 6 luni, asta daca nu ma insel. Contractul putand fi zilnic sau saptamanal. Dupa cele 6 luni, firma pentru care ati lucrat va oferi contract direct si nedeterminat. La fel am inceput si eu lucrul in Belgia. Am lucrat 6 luni prin agentie de recrutare, apoi am primit contract direct de la firma, pe o perioada nedeterminata. Am aproape 6 ani jumate de cand lucrez pentru acea firma.

Cu toate astea, pot exista firme care vor continua sa lucreze cu muncitorul prin agentie si dupa cele 6 luni, nefiind o regula clara care sa indice o perioada determinata de timp.

Cand am venit in Belgia, puteam sa comunic in engleza la locul de munca, dar la un nivel destul de decent. Intelegeam ce mi se spunea, vobeam, dar destul de taiat si cu teama aceea pe care multi o cunosc. M-am inscris la cursurile de olandeza din prima mea saptamana in Belgia.

Dupa trei luni de cautat munca zi de zi (in 2012 era foarte greu sa gasesti ceva si aveam la dispozitie doar cateva job-uri pe care le puteam face, fiind necesar si un permis de lucru), am gasit de munca la firma unde sunt si in ziua de astazi, dupa 6 ani jumate. Un inceput extrem de greu, foarte de jos, de la munca fizica si conditii foarte grele de lucru pe care multi nu le-ar crede niciodata.

Dupa stres si multe altele, ma duc la munca cu placere, iubesc ceea ce fac acum, castig decent ceea ce nu ma face sa ma gandesc sa schimb jobul. Vreau doar sa ma perfectionez. Scriu asta pentru a nu ma face inteles gresit mentionand de oameni neseriosi. Stiu ce vorbesc pentru ca am intrat in contact cu foarte multe tipuri de persoane, aud zilnic despre romani (un anume procent, nu generalizez), care vor marea cu sarea. Bravo lor daca au standarde asa ridicate, chiar daca n-au de ales.

Intru des in contact si cu sefi de firme, sefi de garaje, oameni care au nevoie de forta de munca, dar care se lovesc foarte des de muncitori neseriosi si care primesc sanse sa lucreze in firme bune si pe salarii foarte ok pentru inceput.

Ceea ce nu inteleg multi e ca salariul poate creste foarte mult dupa ce treci de cateva luni de acomodare, perioada in care poti sa demonstrezi ca esti bun si stii ce vrei. Garantat, vei obtine un plus considerabil la salariu daca stii sa ceri. Am vorbit cu multi belgieni, iar aici, din cate mi-au zis, daca nu ceri, mai rar ti se ofera. Iar atunci cand ceri, daca cunosti limitele, poti obtine o marire de salariu fara sa auzi vreun comentariu din partea patronului.

Stiu si am auzit de multi romani mecanici, sudori, electricieni, soferi, masinisti, vopsitori etc care sunt foate bine vazuti la locul de munca. Stiu si multi romani care lucreaza la birourile unor firme foarte mari de prin zona. Raman uimit cand primesc si citesc mail-urile la munca, avand in semnatura nume de romani, contabili, asistenti etc la firmele respective, fara a ne cunoaste intre noi. Ceea ce e un lucru minunat, dar care e eclipsat din ce in ce mai mult de o alta tabara de persoane.

Vreau sa inchei aici acest articol legat de locuri de munca in Brugge, Zeebrugge, Oostende, Roeselare, articol care era mult mai lung, dar am taiat multe paragrafe pentru a nu ma face inteles gresit.

Ideea acestui articol era sa ofer nume concrete de firme si adrese unde se cauta muncitori, dar dupa ceva zile de gandire cat am tinut articolul in editare si dupa ceva consultari, ma voi rezuma doar la indrumarea voastra, a celor care cauta de lucru, catre agentiile de recrutare.

Ultuma actualizare 29 January 2019 by Alexandru Ionut

26 thoughts on “Locuri de munca in Brugge – Zeebrugge – Oostende – Roeselare si imprejurimi”

  • Buna ziua,
   Locuiesc in Brugge, am 33 de ani, vorbesc fluent limbile engleza si italiana. Detin permis de conducere cat B. Am lucrat in departamentul medical de ingrijire batrani si persoane cu nevoi speciale. Mi-ar placea sa lucrez într-un azil de batrani.

  • Te sfatuiesc sa cauti aziluri de batrani si sa te duci direct acolo sa aplici. Altfel, via interim, nu prea ai sanse decat ptr alte joburi.

 1. buna ziua caut un loc de munca ptr sotul meu un depozit abator are acte in regula si vorbeste engleza intelege si franceza

  o

  Reply
 2. Bună ziua sunt din Lichtervelde, caut un loc de muncă prin apropiere. Sunt de o luna jumate in Belgia, nu știu sa vorbesc foarte bine engleza dar de înțeles înțeleg. O fabrica ceva la banda am mau lucrat in domeniu in Anglia

  Reply
 3. Buna ziua ,as vrea și eu sa găsesc cev de munca în belgia,mai exact în roeselare,,stiu sa montez panouri solare, cabluri,si planuri,,sau poate găsesc ceva într-o fabrica,,limba engleza stiu doar putin

  Reply
 4. Buna ziua.Caut loc de munca pentru fiul meu care este in Belgia Mechelen.Nu contează in ce domeniu.Vorbeste si scrie in limba engleza foarte bine.Va multumesc.

  Reply
 5. Bună ziua , numele meu este Adrian și caut ceva de munca , am permis categoria b , am și atestat de stivuitorist dar as vrea dacă e posibil cu cazare ceva ca acum locuiesc la un prieten și el este cu familia …. mulțumesc frumos

  Reply
 6. Buna seara ,soția mea și fata de 19 ani caută ceva de munca dacă ați putea găsi ceva pt ele fata vrb engleză și soția este începătoare dar înțelege suntem veniți de o luna și ceva și vrem ceva de lucru pt ele ,mulțumesc ,locuim in heist noi .

  Reply
 7. Buna ziua! Ma numește Neamtu Andreea. Lucrez in De Haan ca asistent medical și caut un loc de munca pentru logodnicul meu in zona de Haan sau Oostende. Deține permis de conducere, vorbește engleză și are experiența in domeniul Horeca.
  Cauta un loc de munca cum ar fi: barman, șofer, lucrător in fabrica…

  Reply
 8. Buna ziua sintemi interesati de un loc de muncă în Belgia vorbim franceză permis cat b am mai la bandă ambalare etichetare dorim ceva cu cazare nu contează locul de munca În orice domeniu dacă se poate pe ter mai lung

  Reply
 9. Bună fratele meu cauta de lucru ceva mai series decât aa gasit pana acum 2 sau 3 zile pe săptămâna sau următoare săptămâna nimic cauta iar sau așteaptă răspuns.de la firme cum e accès jobs lets work. Forum.

  Reply
 10. A fost sofer în tara distribuitor dar accepta în mai multe locuri are permis b masina anexa 19 .a lucrat cu lets work forum dar de fiecare data 2 sau 3 zile .a fost și o saptamna. Dar după ce se incheia contractul iar state à o săptămâna 2 acasa

  Reply
  • Te contacteaza cineva luni pe mailul asta de l-ai completat aici. E ok? Sau poti sa lasi si numar de telefon la adresa alex @ mystreet7.com (fara spatiu)

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.