Cât costă asigurarea auto în Belgia

De foarte mult timp mi-am propus să scriu câteva cuvinte despre asigurarea auto din Belgia, cel puțin, atât cât cunosc eu. Poate vor exista persoane pe care le va ajuta aceste rândulețe cu informații, sau poate voi afla eu mai multe informații de la voi. Se apropie data când voi plăti din nou asigurarea, și chiar sunt curios ce voi alege acum. 

Am cumpărat un Golf 4 1.9 SDI de aproape un an, pentru care, bineînțeles, am avut nevoie de asigurare auto. Ținând cont de vârsta pe care o am, 24 ani, dar și pentru că nu am mai avut niciodată o asigurare auto pe numele meu, prețul asigurării a fost de 920 euro. Nu foarte departe de a atinge pragul de 1000 euro, pe care, sigur l-aș fi depășit dacă activam încă două opțiuni pe care mi le ofereau asiguratorii. Pentru încă aproximativ 90 euro, aceștia îmi asigurau remorcare gratuită până la un anumit service auto din Bruges, indiferent în ce țară din Europa rămâneam cu mașina în pană.  Mai era încă o opțiune, dar nu-mi mai aduc aminte exact. În orice caz, chiar și 920 euro mi se pare destul de mult.

De reținut, din suma de 920 euro pe care o plătesc anual pentru asigurarea auto din Belgia, scad anual 50 euro în cazul în care nu se vor înregistra evenimente neplăcute. Asigurarea va scădea până va ajunge la un prag standard, presupun. Că doar nu va scădea până nu voi mai plăti nimic.

Desigur, sunt mai multe firme de asigurare auto în Belgia, dar eu lucrez momentan cu Ethias. Nu cred că sunt cei mai accesibili, dar ăștia au fost să fie. Site-ul lor este ăsta.

PS: un coleg de la școală mi-a spus că a găsit o firmă de asigurări auto la care plătește în jur de 500 euro. N-am reținut numele, dar am să mă interesez. Și el ar fi în aceeași situație ca mine în legătură cu vârsta și cu o asigurare anterioară.

Plătiți mai mult în alte țări? Sunt și șoferi de Belgia pe aici care plătiți asigurare auto?

Vedeti articolul recent despre cat m-a costat asigurarea in Belgia din 2014 pana in prezent.

Ultuma actualizare 15 September 2019 by Alexandru Ionut

14 thoughts on “Cât costă asigurarea auto în Belgia”

 1. 920 EUR este o suma mare de platit pentru o asigurare de automobil, insa eu unul cred ca as fi achitat 1010 special si pentru remorcare. Mi se pare extrem de utila mai ales in care remorcarea (oriunde in Europa) este extrem de scumpa.

  Reply
  • În momentul când am cumpărat mașina nu ne-am gândit că o să ne plimbăm atât de mult. În orice caz, ai dreptate pe de o parte. Nu era exagerat de mult să achiziționez întreg pachetul. Deja am fost în Olanda și în Franța până acum, și nu doar câțiva km, ci sute. Putea să se întâmple ceva pe acolo și să avem nevoie de remorcare. Acum avem în plan o vizită la un prieten în inima Germaniei, apoi când prind 3 zile libere, vrem să ajungem și până în Italia. Asta la vară. Oricum, în câteva luni trebuie să plătesc iar asigurarea. Voi vedea ce voi alege. Dar mă bucur că aflu mai multe păreri. Mulțumesc de feedback.

  • salut. am si eu o intrebare!
   merge sa-mi fac asigurare auto in belgia fara buletin de belgia?
   precizez ca am adresa.

 2. Si acum surpriza surprizelor.In Italia pentru virsta ta asigurarea costa 1600 euro.Daca mai doresti si alte servicii ajungi linistit la pragul de 1800 de euro.Ma dau exemplu pe mine:Platesc anual 1200 de euro(fara nimic inclus).Daca nu am accidente imi scad anual 30 de euro.Eu am asigurare in Italia doar de 2 ani deoarece mașina pe care am avut-o înainte era asigurata in Romania.In teorie mie mi-ar trebui 10 ani sa ajung la suma de unde ai inceput tu.Am permis de conducere de 20 de ani.

  Reply
  • Mi e parte foarte mult. Chiar foarte mult. Nu știam că atât e în Italia. Mai ai și vechime destul de multă, iar 30 euro anual e puțin. Cineva mi-a trimis un mesaj și mi-a zis că au asigurare auto aici în Belgia la o bancă, KBC, și dau undeva la 750 euro, dar tot li se par mult și e posibil să fie și mai ieftin. Oricum, o să mă mai interesez. Mulțumesc de feedback.

 3. Salut! si eu mam mutat in italia si pe asigurare doar rc fara nici o optiune imi cer nu mai mult nici mai putin de 3000 de euro pentru ca e prima asigurare si am permisu doar de un an … de multe ori ma gandesc ca de as renunta la actele de aici mi ar prinde bine sa imi pun o asigurare din romania …in schimb as pierde oportunitatea de a lucra aici.. orcum si 1000, mie mi se pare ok insa nu 3000.. va salut !

  Reply
  • wow… 3000 e fenomenal de mult. Costă cât o mașină. Îți poți lua una anual :). Cineva mai sus pătește 1200 cu permis de 20 de ani. Păi înseamnă că nu trebuie să mă mai plâng eu la suma asta pe care o dau. În orice caz, aici se poate și mai ieftin..

 4. Buna! Sunt de 1 an în BELGIA, și am un BMW seria 5 cu volan pe dreapta înmatriculată în Romania ,din 2011 motor 2.0diesel , am carnet din 2016. In Romania am 2 accidente pe mașina aceasta…și mă gândeam să o înmatriculez aici in Belgia, cam cat ar costa? Și cam ce pași ar trebui sa urmez? Ce asigurare este mai buna?

  Reply
  • Salut. Am platit ultima data 500 si ceva pentru 2,0 diesel 2011 de 131cp cu tot cu europa asistance. Neavand niciodata accident si cu cel mai mic punctaj bonus malus posibil. Carnet din 2007.
   Depinde si de varsta, dar cred ca ajungi rapid pe la 1000€. Nu stiu sa-ti zic sigur. Incarca sa ceri oferte ici colo si vezi care e mai convenabila ca nu te costa nimic sa intrebi la asigurator. Chiar daca poate fi cea mai ieftina, fugi de Baloise. Sunt persoane pe RomBel care fac asigurari
   As aprecia daca ai revezi sa-mi spui aici daca si ce ai gasit.

   O zi buna

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.