Cat este amenda de viteza in zona urbana in Belgia – masina de serviciu

In sfarsit am mai luat si eu o amenda de viteza, ca uitasem cum se fac platile catre politie. Daca tot am pus adsense pe blog cu speranta ca o sa ies din saracie, uite ca dau si o amenda sa mai echilibrez balanta financiara. Despre amenzi de circulatie in Belgia am mai scris, iar articolul este destul de citit si cautat de romanii din aceasta tara. Deci subiect sensibil.

Am luat amenda pentru viteza pe data de 2 februarie, dimineata la ora 7. Ma grabeam pentru ca nu intarziam la munca deloc si nu ma astepta nici un client. Ca daca intarziam sau ma astepta cineva, nu era rost de dat pedale la masina, ca doamne fereste, fix atunci te prinde camera. Dar cum nu ma grabeam ca intarziam, ma grabeam mai mult sa iau amenda. Camera fixa in intersectie, e acolo de cand am venit in Belgia in 2012. Trec zilnic prin acea intersectie, de ani de zile, si stiu ca e acolo.

Zona de 50km/h, dar am vazut galben in fata ochilor si i-am dat talpa. Dar cand am trecut deja de semafor, era rosu. Nici in ziua de azi nu-mi dau seama de ce m-au iertat pentru rosu, dar sunt multumit si asa. E buna si amenda asta. M-a fotografiat camera radar cu 71km/h.

Prezentare tehnica (pentru amuzament): Camera fixa GATSO-GTC-GS11, data ultimei calibrari 21/08/2022, certificat valabil pana in 30/08/2024. Zona urbana, 50km/h, eu 71km/h, corectata la 65km/h (sa le dea domnu sanatate pentru asta, dar oricum, asa se face in Belgia).

Amenda a venit pe firma, dupa mai bine de doua saptamani. In tot acest timp am stat cu morcovu-n .. gandindu-ma ca mi se va retine carnetul, sau cel putin, ceva weekend-uri nu voi mai avea voie sa conduc. Doar pentru munca, daca aleg asta.

Daca vine amenda pe firma, firma trebuie sa instiinteze obligatoriu politia cu datele celui care a condus masina. Dar de retinut, firma nu plateste obligatoriu amenda soferului. O poate face, daca vrea, dar datele soferului oricum trebuie trimise politiei. In orice caz, o amenda de viteza pe firma o plateste patronul doar daca el a fost la volan sau din vina lui / la cererea lui s-a mers cu viteza.

Dupa ce firma trimite politiei datele soferului, acesta va primi amenda pe adresa lui de acasa, prin posta. Deci inca un delay de doua saptamani cu aproximatie. Eu luand amenda pe 2 februarie, am primit ieri plicul si pe adresa mea, iar acum am timp sa o platesc pana pe 16 martie. Daca intarzii o zi, se adauga minim €60. Dar deja am scanat codul QR si le-am dat banii.

Amenda de viteza in Belgia se poate plati prin trei moduri: pe site-ul justonweb.be/fines unde trebuie sa introduci codurile primite pe foaia de amenda, prin cod QR sau prin transfer bancar.

Amenda de viteza pe care am primit-o este de €118,02. Enorm de multi bani pentru o prostie. Insa putea fi mult mai mare si ma puteam alege si cu permisul de condus suspendat pe cateva saptamani. Amenzi de viteza am mai luat, una si pe autostrada intr-o zona unde se masoara viteza medie de deplasare.

Nici macar cu scuterul nu poti sa mergi daca ai permisul suspendat. Poate doar cu unul de 25km/h. Cel de 50cc si 45km/h se conduce cu categoria B.

Cum vi se pare amenda de viteza din Belgia? Cat ar fi fost in Romania, amenda, cam in acelasi conditii?

Fix camera asta m-a blituit :D

Last Updated on 10 March 2023 by Alexandru Ionut

2 thoughts on “Cat este amenda de viteza in zona urbana in Belgia – masina de serviciu”

  1. Frumos blogul. Dacă îți transmit PV-urile mele faci blog in fiecare zi🫢🤣iar Cireașa de pe tort este in 2017 când abia ce schimbasem GOLF 6 cu BMW 530 GT. 178 km/h la Beersel(camera pe pod). Dimineata in jur de 7:30. Am primit PV in Mai 2017 nu am contestat ca știam cu cât am mers,prin Noiembrie am fost la comisariat Scharbeek convocat. Te întreabă foarte frumos ce statut ai,ce lucrezi,familie,plăti etc. De ce ai fugit,cum era traficul etc. Comisara a ras ca a văzut ca doar ce a văzut ca am înmatriculat masina păstrând placa de pe Golf. I-am spus ca nu mi s-a părut ca am ajuns la viteza aia🤭🤣cam atât. Abia după încă doua luni am primit ca o sa merg in tribunal cu ceea ce am declarat. Atunci am folosit “pretection juridique” de la Asigurare si am apelat la intolaw.be,droit de la circulation care doar printr-un dialog telefonic le-am comunicat despre mine,au făcut totul mai departe. Abia in Noiembrie 2018 am primit pedeapsa de 21 zile fara drept de circulație de vineri orele 00:00 pana luni la 06:00. Și minimul de amenda pentru viteza aia 680€ dintre care și pe aia cate 100€ pe luna. Am fost am predat permisul la grefier și mi-au eliberat in permis provizoriu pe 21 zile. Iar pursuit am avut 2 ani de zile. Explic: dacă mai făceam o infracțiune de rulaj de aceleași grad permisul se suspenda pe loc,iar te judeca iar pentru a redobândi dai examen și amenda este de peste 4000€. Deci grija mare.

    Reply
  2. În România pentru depăsirea vitezei cu 10 – 20 km/h amenda se apropie de 90€ + 2 puncte penalizare. Salariile din România nu se apropie de cele din Belgia, norocul nostru că, practic, trebuie să fii foarte ghinionist să primești o astfel de amendă prin București unde mai toata lumea circulă cu 70 în locuri în care maxima este de 50

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.