Bueren Mountain – scara cu 374 trepte din Belgia – Liège

Bueren Mountain este numele unei scări alcătuită din 374 de trepte, aflându-se în orașul Liège din Belgia. Această construcție ocupă locul 1, dintr-un top realizat de theworldgeography despre cele mai uimitoare scări din lume. Sincer să fiu, nu știam că exisă așa ceva în Belgia, și locuiesc aici de la începutul anului 2012. Între Bruges și Liège este o distanță destul de mare, și e normal să nu auzi așa de rapid. Cu toate astea, o să fac tot posibilul să le vizitez cât mai curând. Deja suntem în septembrie, iar vremea a început să se strice și să fie foarte frig, în special dimineața și seara.

Treptele au fost construite în 1875 pentru a permite soldaților să coboare către centru, fără a merge pe alei periculoase. Astfel, fără să-și dea cineva seama, au creat o atracție turistică pentru zilele noastre. Cine vrea să le viziteze și să ajungă înaintea mea, distanța de la Bruxelles ar fi undeva la 100 Km. Pentru a ajunge și eu din Bruges, am de parcurs în jur de 200 Km.

Mai multe detalii despre Bueren Mountain aveți aici.

Montagne de Bueren - stairs - Liege 2

Pe lângă aceste trepte, bănuiesc că sunt multe de vizitat în Liège. Sunt curios, a fost cineva pe acolo? Și dacă da, ați vizitat treptele?

Ultuma actualizare 20 June 2014 by Alexandru Ionut

2 thoughts on “Bueren Mountain – scara cu 374 trepte din Belgia – Liège”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.