Ce inseamna abonament nelimitat pentru mobil in Belgia

Vreau sa va spun ce inseamna sa ai un abonament nelimitat in orice retea in Belgia si cum nelimitat este egal cu limitat. Asta pentru ca mi-a venit mie sa imi fac abonament, sa nu mai am grija incarcarii cartelei de doua ori pe luna.

Principalele retele majore de telefonie mobila din Belgia sunt: Base, Mobistar si Proximus. Cel mai bun provider, dupa parerea mea, este Base. Nu pentru ca folosesc eu aceasta retea, ci pentru ca au preturile cele mai avantajoase si serviciile lor sunt de o calitate superioara.

Folosesc Base de cand m-am mutat aici si nu m-am gandit nici o clipa sa trec pe alta retea. Nu am inca un abonament pentru ca la inceput nu-mi permiteam sa fiu fortat sa platesc lunar o suma de bani pentru telefon. Daca aveam bani sa-mi pun credit, imi puneam. Altfel, puteam sta si doua luni fara credit. Nu s-a intamplat asta, insa atunci am considerat eu ca o cartela este mult mai potrivita pentru mine decat un abonament.

In ultimul an am inceput sa folosesc foarte mult internetul pe telefon, asa ca atunci cand nu am wi-fi, activez 3G-ul. De regula, incarc la inceputul lunii 15€, iar mai spre sfarsit mai bag 10€. SMS-urile se duc cat ai clipi, minutele nu-s multe, iar creditul zboara.

Astazi m-am gandit sa trec pe abonament pentru ca mi se pare mult mai convenabil. Cu 25€ abonament lunar primesc mult mai multe fata de cat as avea incarcandu-mi 25€ pe cartela. Chiar si abonamentul de 15€ mi-ar fi de ajuns. Aveti mai jos ceea ce se ofera de banii aia:

oferta abonament base
Abonament Base.

Exista si abonament de 9€, 39€, 59€ si etc, dar ma intereseaza strict abonamentul de 15 sau 25€.

Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus, primesc minute nelimitate in retea, dar si SMS-uri nelimitate in orice retea. Suna foarte bine pana aici, dar sa vedem ce inseamna asta.

Ce inseamna apeluri si sms-uri nelimitate in retelele de telefonie mobila in Belgia

– sa nu vorbesti mai mult de 6 ore pe zi sau 300 ore pe saptamana
– sa nu ai convorbiri mai lungi de 3 ore fara intrerupere sau sa reiei apelul dupa ce ti l-a intrerupt providerul
– sa nu trimiti mai mult de 350 sms-uri pe zi sau peste 10.000 pe luna
– sa nu papi net mai mult de 6GB pe luna

Orice incalcare a celor de mai sus inseamna utilizare frauduloasa si ti se va bloca abonamentul pana dai ceva explicatii.

Restrictiile impuse de provider sunt greu de atins de marea majoritate a abonatilor, insa pot exista persoane care consuma mult mai mult. Stiu asta din propria experienta.

Restrictiile de mai sus sunt valabile pentru toate tipurile de abonament. Si mai sunt valabile pentru toti providerii de telefonie mobila. Fie ca alegem Base, Proximus sau Mobistar, restrictiile sunt aproximativ aceleasi.

Mai corect era sa spuna ca ai atatea ore pe zi, atatea sms-uri, atatia GB si costa atat. Dar sa declari ca-i nelimitat, dar de fapt e limitat, atunci nu-i drept.

Ati putea spune ca sunt nebun si ca ma plang pentru existenta acelor restrictii. Nu-s nici nebun, nici nu ma plang, ci doar vreau sa va arat ce inseamna nelimitat pentru retelele de telefonie mobila din Belgia. De internet limitat v-am mai spus.

Acum va intreb daca voi puteti atinge restrictiile de mai sus in cazul in care ati utiliza o retea de telefonie mobila de aici. Exista asemenea restrictii pentru “nelimitat” si in Romania? Chiar sunt curios.

Ultuma actualizare 3 August 2015 by Alexandru Ionut

8 thoughts on “Ce inseamna abonament nelimitat pentru mobil in Belgia”

 1. La digi e restrictie pe international. Poți vorbi 3000 de minute în “afară” pe abonamentul nelimitat.
  În rest, știu că au vorbit băieții și 10000 de minute pe rețeaua națională… Așa se vorbea pe softpedia…

  Reply
 2. Eu am abonament la RDS și plătesc 4 euro cu condiția:
  – am televiziune, internet și încă un abonament de telefonie.

  Și oferta pentru 4 euro ca și client este:
  – nelimitat în rețea
  – nelimitat național
  – 3000 de minute internațional pe fix și mobil în majoritatea rețelelor
  – internet nelimitat – 5GB la viteză maximă și restul la viteză mică
  – fără sms, mms etc – prețurile sunt oricum mici :)

  Unde RDS nu are semnal intră automat Vodafone, dacă telefonul este setat așa. Unde oferat este la fel în afară de internet unde ai numai 300 de MB.

  Reply
  • Suna foarte interesant. Pacat ca nu ai si sms-uri nelimitate. Iti ajung minutele internationale? :)

  • Am două abonamente cea ce înseamnă că am 6000 de minute internațional.

   Și când soția este plecat în Germania, vorbesc cu ea în fiecare seară cam 30 de minute și nu apuc să termina minutele de pe un singur abonament :)

  • De cand au oferta cu telefon la cartela de la vodafone,digi nu te lasa sa vb mai mult de 3000 de min nationale si iti blocheaza cartela.

 3. Buna seara, nu este clar ce abonamente aveti, ce este RDS , in ce provincie locuiti, pentu ca nu este la fel in toata belgia, eu vorbesc ( (am vorbit foarte mult) in belgia si mai ales in romania cu familia si am un pay en go de la lycamobile sunt foarte multumit, dar daca exista ceva mai ieftin de ce nu?

  Reply
 4. Eu am găsit lycamobile din Belgia cu oferte atractive. Poți suna nelimitat în toată Europa, dar costa 40 euro și ceva, dacă nu ma insel. Acum, sunt în România. Am cartela în roaming și am folosit opțiunea de 10 euro sa sun către Belgia. Când am fost în Belgia, am avut Vodafone România și am putut folosi cartela în roaming mult și bine. Sper sa ma reîntorc, în Belgia, dar pentru totdeauna.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.