6,2 milioane de amenzi pentru viteza in Belgia in 2022 – RECORD

Record absolut de amenzi pentru viteza pe sosele din Belgia in anul 2022. Nimic de mirat daca ati citit si articolul despre camerele care masoara media de viteza pe o anumita distanta de pe soselele din Frandra de Vest. A contribuit si sotia mea cu una la cele 6,2 milioane de amenzi.

Amenzile de viteza se iau foarte usor, dar nu sunt neaparat mari daca nu sunt depasite limitele cu mult. Pentru anul 2023 o sa fiu si eu la statistica cu o amenda de acum cateva saptamani in urma.

In 2021 au fost inregistrate doar 4,9 milioane de ameni de viteza in Belgia. Recordul negativ de anul acesta, sa zic asa, aduce ceva mult mai mult decat pozitiv. O reducere semnificativa de accidente cu decese pe soselele, atentie, din Flandra de Vest. Adica aici unde avem invazia asta de camere de masurat viteza medie. Altfel spus, in restul regiunilor din Belgia a crescut rata accidentelor cu persoane decedate. Mai multe detalii aici, dar e doar in limba olandeza sau franceza.

As fi curios sa compar datele si cu cele din Romania. Unde as putea gasi statisticile pentru Ro?

Mi-am luat un +70km/h in fund fara urme de franare, in timp ce ma deplasam cam cu 5km/h. Era un Passat, nu masina din fata mea. Cea din fata e neatinsa, avusesem suficient spatiu sa o evit cand am fost proiectat vreo 50m.

Last Updated on 26 April 2023 by Alexandru Ionut

8 thoughts on “6,2 milioane de amenzi pentru viteza in Belgia in 2022 – RECORD”

  1. In Romania daca ar exista sisteme din astea cu siguranta numarul ar fii la fel si asta pentru ca sunt soferi care trec in apropierea treceriilor de pietoni cu o viteaza foarte , foarte mare

    Reply
    • Ar fi 6.2 mil doar pe ruta Ploiesti – Buzau, dupa estimarile mele. Acolo nu e sosea, pista de decolare. :)

  2. Nu inteleg mentalitatea autoritatilor “Hai sa nu fim un stat de amendatori”, ba da tati, asa ii civilizezi, asa faci buget.

    Inclusiv primarul de la noi gandeste asa, nici pe aia cu ambrozia nu ii amendeaza sau macar advertisment.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.