Cum oprim programele de la startup in Windows 8

16 iunie 2012

Daca ati citit articolul trecut despre dezactivarea programelor de la startup care pornesc odata cu sistemul de operare, veti constata ca pentru Windows 8 aceasta metoda nu mai functioneaza in totalitate. Acum este vorba despre ceva putin mai diferit, dar principiul ar  fi asemanator.

In Windows 8, pentru a opri programele care se lanseaza odata cu sistemul de operare, va trebui parcurs un alt drum. Trebuie mai intai sa accesam Task Managerul. Cum facem acest lucru:

  1. click dreapta pe bara de start si selectam Task Manager
  2. apasam tastele Ctrl + Shift + Esc
  3. apasam Ctrl + Alt + Del, va aparea un ecran albastru cu mai multe comenzi, apoi alegem Task Manager
  4. ne deplasam cu mouse-ul in coltul din dreapa jos (la ceas) si va aparea o bara vertical. De acolo alegem Search, iar apoi tastam Task Manager

Dupa ce deschidem Task Manager, va aparea o fereastra ca imaginea de mai jos, iar apoi dam click pe tabul Startup.

Asemanator ca in articolul precedent, pe prima coloana sunt elementele care ruleaza odata cu aprinderea calculatorului. Coloana a doua arata “brandurile” programelor. A treia coloana indica starea elementelor unde vom observa ca cele cu enabled sunt active iar cele cu disabled sunt oprite. La inceput, toate vor fi enabled.

Ultima coloana, Startup impact, indica impactul acestor elemente asupra sistemului, mai exact cat de mult influenteaza acestea procesorul si activitatea hard disk-ului.

Daca ne-am decis ce element dorim sa oprim, ramane doar sa dam click pe el, iar apoi pe butonul Disable din dreapta jos sau click dreapta si Disable. Operatiunea este valabila si viceversa, atunci cand dorim ca un element stopat sa il repornim. La urma va trebui sa restartam sistemul de operare pentru ca modificarile sa aiba efect.

Atentie mare la ceea ce veti dezactiva. In cazul in care nu stiti ce faceti, puteti face un printscreen sau o lista cu toate elementele de acolo, apoi postati-o mai jos la sectiunea de comentarii. Va voi ajuta sa dezactivati aplicatile inutile care pornesc la aprinderea calculatorului.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *