Cum verificam memoria RAM cu Memory Diagnostics

18 iunie 2012

Windows 7 poate detecta problemele legate de memoria RAM cu ajutorul instrumentului inclus in sistemul de operare Memory Diagnostics. Acest instrument este foarte usor de folosit, si in plus, nu costa nimic. Nu suntem nevoiti sa il descarcam de undeva, fiind sigur 100%. Asa ca merita sa il utilizam. Daca banuim ca ar exista ceva probleme cu memoria RAM, iar aceasta nu este detectata  automat de sistemul de operare, putem rula Windows Memory Diagnostics urmand pasii:

  1. Click pe Start, tastam mdsched.exe in casuta de cautare, iar apoi apasam Enter
  2. Deschidem programul, iar din fereastra alegem sa restartam  imediat calculatorul si sa detecteze problema, sau sa detecteze problema la urmatorul restart.
  3. Windows Memory Diagnostics ruleaza automat dupa  ce calculatorul se restarteaza si efectueaza un test de memorie standard. Daca dorim sa efectueze mai putine sau mai multe teste, apasam F1 si utilizam tasta up si down pentru a seta nivelul testarii ca normal, standard sau extins, iar apoi apasam F10 pentru a aplica setarile dorite si sa revenim la testare.
  4. Cand testarea este completa, calculatorul se va restarta. Putem  vedea rezultatele testului dupa ce sistemul de operare se va deschide.
windows memory diagnostic

Windows Memory Diagnostic este un program oferit de sistemul de operare care ajuta la testarea memoriei RAM.

 

Daca calculatorul se va bloca din lipsa de memorie RAM , iar instrumentul detecteaza acest lucru, ni se va solicita sa programam un test de memorie la urmatoarea pornire a calculatorului.

OBS: Nu uitati ca dupa ce testarea se termina, sistemul de operare va porni, dar putem vedea rezultatul testului tocmai la urmatorul restart al calculatorului. De asemenea, putem vedea daca sunt sau nu erori ale memoriei in timp ce testul ruleaza.

Sper sa nu aveti vreodata probleme cu memoria calculatorului, dar in caz ca va confruntati cu asa ceva, sfatul meu este sa nu ezitati sa utilizati acest intrument oferit gratuit de catre sistemului de operare.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *