Cum dezactivam programele de la startup in Windows

Pentru cei care nu stiau acest lucru, exista posibilitatea de a opri, stopa, sau cum vrem sa-i spunem, a anumitor programe care ruleaza odata cu pornirea Window-ului.

De multe ori, aceste programe ruleaza la startup fara voia utilizatorului, odata ce am instalat anumite softuri, aplicatii sau gadget-uri. Acestea, de obicei, incetinesc timpul de pornire al sistemului de operare si consuma inutil resurse.

In mod normal, trebuie sa stim daca este necesar sau nu, ca un anumit program sa porneasca la startup. Trebuie sa avem grija si ce anume oprim, ca nu cumva sa dezactivam anumite drivere vitale ale sistemului.

Cum putem face acest lucru :

Accesam START – RUN – tastam « msconfig » si apoi dam ENTER. Va aparea fereastra din imaginea de mai jos.

Selectam tabul startup ca in imagine, iar apoi vor aparea toate elementele care ruleaza odata cu lansarea Windows-ului. Pe prima coloana apar denumirile elementelor, pe coloana Manufacturer apare firma dezvoltatoare a  acestora, Command indica locul unde sunt instalate pe hdd, Location este adresa acestora in registri, iar la Date disable va aparea data la care a fost oprit un anumit element.

Vom constata la inceput ca toate elementele au casuta bifata, deci acele elemente sunt active la pornirea Window-ului. Odata ce suntem siguri ca vrem sa oprim un anumit element, trebuie doar sa bifam casuta din fata acestuia iar apoi dam apply si ok. O sa apara apoi o fereastra mica la fel ca in imaginea de mai jos.

Putem alege RESTART pentru a se aplica modificarile facute, sau sa inchidem fereastra fara a da restart la calculator. Schimbarile se vor salva dupa primul restart al sistemului. De asemenea, puteti bifa sa nu mai apara acel mesaj, salvandu-se apoi comandata data pentru eventualele modificari pe care le vom face.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>