Program de scriere a imaginilor ISO pe CD / DVD – ImgBurn

Tot e la moda sa ne jucam cu imaginile .iso in fiecare zi, uneori trebuie sa le si copiem pe un CD sau DVD. Cum marea majoritate a aplicatiilor costa destul de mult, avem nevoie de un instrument care sa isi faca pur si simplu treaba, si fara sa ofere un alt milion de functii extra care nu au legatura cu aplicatia in sine.

Cu toate ca Windows 7 permite copierea fisierelor ISO pe CD sau DVD fara o aplicatie  terta, iar Windows 8 permite atat scrierea fisierelor ISO pe CD/DVD cat si montarea acestor fisiere, va voi prezenta o aplicatie destul de buna, gratuita si foarte usor de utilizat.

ImgBurn este un program gratuit de creare, scriere si verificare a fisierelor imagine. Fiind mai inteligent decat alte aplicatii de ardere a imaginilor pe suport, ImgBurn suporta formate ISO, IMG, NRG, BIN, CUE, CCD, CDI, DVD, DI, si PDI.

program de scriere ISO pe CD DVD

 

Versiunea curenta a acestui instrument permite scrierea imaginilor pe disc, scrierea fisierelor si folderelor, crearea imaginii de pe disc, crearea fisierelor imagine din fisiere si foldere si verificarea discului. Aceasta caracteristica de verificare ajuta sa vedem daca discul este 100% lizibil.

O alta caracteristica interesanta este aceea ca programul permite crearea discurilor video DVD din folderele Video_TS si discuri blu-ray din foldere BDAV sau BDMV.

ImgBurn este compatibil cu Windows XP, Vista, Windows7 si Windows 8, atat pe 32 biti cat si pe 64 biti.

Descarca ImgBurn

2 Responses to Program de scriere a imaginilor ISO pe CD / DVD – ImgBurn

  1. happyday spune:

    Folosesc Ashampoo Burning Studio, la cate promotii sunt pentru softul asta il poti considera gratuit. :D
    Cum sta ImgBurn la viteza de inscriptionare? Ca asa, ca interfata, pare destul de simplut, primitiv chiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *