Program de scriere a imaginilor ISO pe CD / DVD – ImgBurn

26 February 2013

Tot e la moda sa ne jucam cu imaginile .iso in fiecare zi, uneori trebuie sa le si copiem pe un CD sau DVD. Cum marea majoritate a aplicatiilor costa destul de mult, avem nevoie de un instrument care sa isi faca pur si simplu treaba, si fara sa ofere un alt milion de functii extra care nu au legatura cu aplicatia in sine.

Cu toate ca Windows 7 permite copierea fisierelor ISO pe CD sau DVD fara o aplicatie  terta, iar Windows 8 permite atat scrierea fisierelor ISO pe CD/DVD cat si montarea acestor fisiere, va voi prezenta o aplicatie destul de buna, gratuita si foarte usor de utilizat.

ImgBurn este un program gratuit de creare, scriere si verificare a fisierelor imagine. Fiind mai inteligent decat alte aplicatii de ardere a imaginilor pe suport, ImgBurn suporta formate ISO, IMG, NRG, BIN, CUE, CCD, CDI, DVD, DI, si PDI.

program de scriere ISO pe CD DVD

 

[adsense float=”center”]Versiunea curenta a acestui instrument permite scrierea imaginilor pe disc, scrierea fisierelor si folderelor, crearea imaginii de pe disc, crearea fisierelor imagine din fisiere si foldere si verificarea discului. Aceasta caracteristica de verificare ajuta sa vedem daca discul este 100% lizibil.

O alta caracteristica interesanta este aceea ca programul permite crearea discurilor video DVD din folderele Video_TS si discuri blu-ray din foldere BDAV sau BDMV.

ImgBurn este compatibil cu Windows XP, Vista, Windows7 si Windows 8, atat pe 32 biti cat si pe 64 biti.

Descarca ImgBurn

2 Comments

  • happyday 26 February 2013 at 1:28 pm

    Folosesc Ashampoo Burning Studio, la cate promotii sunt pentru softul asta il poti considera gratuit. :D
    Cum sta ImgBurn la viteza de inscriptionare? Ca asa, ca interfata, pare destul de simplut, primitiv chiar.

    • Alexandru Ionut 26 February 2013 at 4:15 pm

      Stai sa intri in setari :D. Consider ca timpul de scriere este foarte bun. Doar cu asta se ocupa :D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *