Program de scanat si actualizat driverele Windows-ului – Driver Booster

17 June 2013

Actualizarea driverelor este destul de usoara in comparatie cu actualizarea aplicatiilor deoarece exista destul de putine parti hardware care au nevoie de driverele specifice de la producator pentru a functiona. De obicei, avem nevoie de drivere pentru placile video, placi de baza, placi de retea, Wi-fi, sunet si cateva periferice. Din cate am observat, au inceput sa se inmulteasca dispozitivele care au nevoie doar de conectare pentru a rula, fara a mai trebui instalarea driverelor.

In momentul cand dorim sa instalam un driver, introducem CD-ul sau DVD-ul care vine cu placa de video (de exemplu) si instalam foarte usor. Mai nou, am observat ca nu se mai practica asa ceva, iar producatorii tind sa-si puna la dispozitie driverele direct pe site-ul oficial. Pana la urma  nu este un lucru chiar rau, dar ce facem atunci cand nu avem acces la internet? Mi s-a intamplat nu doar o singura data sa am nevoie de CD-ul cu drivere si sa nu-l am. Cel mai mult urasc atunci cand cumparam un laptop, dar nu exista si un CD cu driverele pentru acesta.

Pentru a descarca driverele de pe site-ul producatorului, trebuie sa stim modelul si ID-ul componentei hardware pentru care dorim sa descarcam driverul.

program actualizat drivere hardware

O metoda mai simpla este sa instalam Driver Booster. Programul scaneaza sistemul pentru partile hardware si driverele care sunt instalate. Urmatoarea etapa este verificarea pe internet pentru a afla daca producatorul hardware-ului pune la dispozitie o alta versiune mai noua a driverului. In cazul in care programul gaseste noi drivere, acesta ne indica care componenta are nevoie de actualizarea driverului pe care il catalogheaza in functie de vechimea acestuia.

In cazul in care vrem sa actualizam unul din drivere, trebuie doar sa apasam butonul UPDATE din dreptul fiecarui element sau daca dorim actualizarea tuturor driverelor, atunci apasam UPDATE ALL.

Programul este gratuit, este compatibil cu Windows 8, Windows 7, XP si Vista. Free Download.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *