Cum modificăm locația folderului de sincronizare a clientului Box Sync 4

26 December 2013

Unul dintre serviciile de stocare cloud îndrăgite de mine este Box. În primul rând, are acel ceva care îmi inspiră încredere, cu toate că n-am mai mult de un an și jumătate de când dețin acest cont cloud. În al doilea rând, am prins oferta când au oferit gratuit 50GB, ceea ce înseamnă un spațiu cloud care nu poate fi ignorat. Recunosc, mai am și un cont secundar în care am la dispoziție 25Gb, dar îl folosesc destul de rar.

Nu folosesc zilnic serviciul Box, dar atunci când am nevoie îmi prinde foarte bine. Transfer foarte rapid fișierele între dispozitive pe care le dețin. Am descărcat clientul Box.com pe Nokia Lumia 720, pe iPhone-ul de serviciu, pe tabletă și în Xperia L. Fără să-mi bat capul prea mult și să port grija memoriei gadget-urilor, am acces la fișierele mele din cloud. Nu țin cine știe ce, dar am câteva pdf-uri, iar de regulă jonglez poze de pe un aparat pe altul.

Bineînțeles, accesez Box chiar și atunci când sunt pe laptop, dar de regulă nu mă deranja când foloseam browserul. Asta până astăzi când mi-am instalat clientul de sincronizare Box Sync 4, care-mi face viața și mai ușoară. Am acces foarte rapid la fișierele din contul cloud. client box sync 4

Clientul Box Sync 4 a fost lansat luna aceasta, mai exact pe 10 decembrie. Deci este nou, se anunță a fi foarte eficient, oferă o performanță foarte bună, impact redus asupra procesorului etc. Toate caracteristicile cheie le aveți aici.

Am scris acest articol pentru a vă arăta cum puteți modifica locația folderului sincronizat. Fără să-mi dau seama si să citesc instrucțiunile inainte de a instala clientul Box Sync 4, rădăcina folderului Box Sync de pe hard disk se afla pe partiția C:\username\. Odată instalat și logat în clientul de sincronizare, rădăcina folderului nu poate fi modificată. În orice caz, procedeul nu este unul simplu. Dezvoltatorii aplicației nu au oferit o modalitate ușoară cu ajutorul căreia să putem modifica adresa folderului de sincronizare.

Dacă ați făcut la fel ca mine și ați instalat clientul, v-ați logat cu datele contului cloud, atunci trebuie să faceți următoarele:

 • dezinstalați box sync 4
 • ștergeți folderele:
C:\Users\<username>\AppData\Local\Box\Box Sync\
C:\Users\<username>\Box Sync\

După dezinstalare, primul folder nu l-am găsit, dar pe al doilea l-am șters.

 • reinstalați clientul box sync 4
 • după instalare, nu vă logați imediat. Setați locația folderului de sincronizare din registry editor
 1. accesați regedit așa cum vă pricepeți. Eu prefer (win+R) caseta Run în care tastez regedit.exe.
 2. navigăm la adresa: HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > BOX > BOX SYNC
 3. click dreapta pe spațiul liber din partea dreaptă și selectați New > String Value. Denumiți cheia ”SyncRootFolder”.
 4. click dreapta pe SyncRootFolder, selectați Modify, iar în caseta Value data scrieți adresa către rădăcina folderului dorit. După cum vedeți în imaginea de mai jos, eu am ales partiția E:\ pentru a-mi salva fișierele sincronizate. Fiecare poate alege oricare altă locație.modificarea folderului radacina pentru box
 • ne putem loga în clientul Box Sync 4 pentru a începe sincronizarea fișierelor din contul cloud Box.com.setari box sync 4

Box.com oferă posibilitatea instalării unui client de sincronizare pe Windows, Mac, Windows 8, iPhone, iPad, Windows Phone, Android și Blackberry. Cu toate astea, aveți aici un tutorial pentru montarea automată a unui folder pentru sincronizarea contului Box.com pe Ubuntu.

Singurul dezavantaj major al unui cont free este limitare dimensiunii fișierelor încărcate la 250MB/fișier.

Descărcați clientul Box Sync 4.

7 Comments

 • big-bum 26 December 2013 at 9:51 pm

  Nu e mai simplu un symlink?

  • Alexandru Ionut 26 December 2013 at 10:00 pm

   Pentru a fi foarte sincer, n-am auzit niciodată de symlink și nici măcar nu știu cum se folosește :D.

   • big-bum 26 December 2013 at 10:16 pm

    C’mon dude. Shortcut, na :D

    • Alexandru Ionut 26 December 2013 at 10:23 pm

     Atât timp cât tutorialul este prezentat chiar și de echipa din spatele aplicației, nu cred că merge cu varianta numită de tine… adică pnm…

     • big-bum 26 December 2013 at 10:32 pm

      Ba cred ca merge foarte perfect. Eu asa am un folder din Dropbox pus.
      Pictures se duce catre Dropbox/Pictures/
      Nu vad de ce nu ar merge, din moment ce aplicatia acceseaza folderul si OS-ul il redirectioneaza in alta parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *