Malwarebytes 3, fuziunea dintre Anti-Malware, Exploit si Ransomware

Malwarebytes 3.0 este noul produs al companiei cu acelasi nume, dezvoltatoare de aplicatii pentru securitate, care tocmai ce si-a unit cele mai importante produse intr-una singura. Practic, Malwarebytes Anti-Malware, Malwarebytes Anti-Exploit si Malwarebytes Anti-Ransomware sunt unite si alcatuiesc Malwarebytes 3.0.

Singura aplicatia pe care am mai utilizat-o rareori, de-a lungul timpului, a fost Malwarebytes Anti-Malware, dar pe perioade destul de scurte si pentru simple scanari. Desigur, varianta gratuita, pe care am avut-o instalata in Windows si lansata cand imi mai aduceam aminte de ea.

Frunzarind pe diverse bloguri si site-uri IT, am aflat de fuziunea celor trei aplicatii de securitate si am zis ca-i momentul perfect sa fac upgrade-ul la noua versiune Malwarebytes 3. Am descarcat executabil de pe site-ul oficial, apoi l-am instalat in Windows, eliminand automat Malwarebytes Anti-Malware. Am activat versiunea trial si am 13 zile sa decid daca voi achizitiona licenta sau nu.

Malwarebytes 3 uneste cele trei produse de securitate intr-o singura interfata, acesta fiind un avantaj foarte important si care va atrage, dupa parerea mea, mai multi utilizatori. In schimbul jonglarii intre trei programe diferite, ai totul intr-o singura interfata.

Malwarebytes 3 este oferit atat in verisiunea gratuita, cat si varianta premium. Versiunea gratuita ofera scanarea manuala a sistemului, pe cand versiunea premium ofera protectie in timp real.

Din pacate pentru unii, Anti-Exploit si Anti-Ransomware nu vor mai exista ca variante separate pentru descarcare. Pentru a le utiliza, vom fi nevoiti sa facem trecerea la Malwarebytes 3. Insa, un alt aspect important consta in faptul ca Anti-Exploit si Anti-Ransomware vor fi disponibile doar in versiunea premium.

Ceea ce cred eu ca vor cei de la Malwarebytes sa faca, e sa creeze o aplicatie de securitate care sa concureze cu solutiile antivirus cunoscute.

Din punct de vedere al resurselor hardware pe care Malwarebytes 3 le va utiliza, pot spune ca este destul de flamanda aplicatia. Ruland aplicatia in background, utilizeaza aproximativ 200MB RAM. Pusa sa scaneze, ajunge foarte usor sa consume aproape 500MB RAM, ceea ce e destul pentru un calculator mai slab. Pe configuratia laptop-ului meu nu se simte, avand 8GB RAM si SSD.

Ultuma actualizare 9 December 2016 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.