Cum capturam cadre in secret cu Webcam-ul

18 June 2014

N-am sa va invat sa faceti cine stie ce prostii cu webcam-ul calculatorului sau laptop-ului, ci doar va voi prezenta pe scurt o mica aplicatie care permite crearea de cadre la intervale regulate cu ajutorul camerei web a laptop-ului sau a calculatorului. Aceasta posibilitate de a captura imagini la anumite intervale este nemaipomenita atunci cand lasati calculatorul nesupravegheat si doriti sa aflati cine vi-l butoneaza in lipsa voastra. Atentie mare la ce faceti pentru a nu fi acuzati de spionaj si incalcarea intimitatii. 

Automatically Take Webcam Pictures Software este aplicatia care poate face ceea ce am scris eu in randurile de mai sus. Voiam sa v-o prezint de foarte mult timp, dar am fost mereu prins cu ceva. Am aflat si eu despre ea de pe blogul Nib.ro, iar articolul il aveam salvat de luni bune in feedly, dar uita ca tocmai astazi mi-am facut timp sa scriu cateva cuvinte.

Aplicatia are pana in 500kb si necesita obligatoriu o camera conectata la sistem. Altfel nu stiu cum ar functiona :). Dupa instalare, aveti cateva chestii de setat printre care destinatia imaginilor capturate, rezolutia acestora, intervalul de captura, calitatea etc.

Daca mama, tata, sora, fratele sau oricine altcineva va folosi calculatorul in lipsa voastra, programul va ajuta la identificarea infractorului si-l va fotografia. Sa fie totul ca-n filme, veti stii exact data si ora cand webcam-ul a creat captura. Programul ruleaza ascuns in system tray.

Programul poate fi descarcat gratuit de aici, iar link catre articolul original si ceva mai detaliat aveti mai sus.

Mai stiti aplicatii de genul?

2 Comments

  • big-bum 18 June 2014 at 9:46 pm

    O as purtam cu totii palarii de aluminiu.
    Sau mai rau, ajungem ca Stallman.

    • Alexandru Ionut 18 June 2014 at 9:51 pm

      sa ce? sa nu te prinda webcam-ul?? :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.