Cum verificam daca site-ul e mobile friendly
Blogging tips , SEO / 20 April 2015

Ar fi culmea sa nu stiti daca site-ul sau blogul pe care-l administrati e sau nu mobile friendly. Adica sa poata afisa cu usurinta continutul pe smartphone-uri si tablete. Sigur, orice site poate fi accesat cu usurinta de pe mobil, insa doar o mica parte din aceste site-uri pot afisa continutul in asa fel incat sa fie usor de citit de catre vizitator, indiferent de rezolutia telefonului utilizat.

Putem publica continutul blogului pe alt site?
Blogging tips , SEO / 5 November 2014

Sa presupunem ca am scris si publicat un articol pe blogul personal, dar doresc sa-l public si pe alt site. Putem face acest lucru, insa trebuie sa avem mare grija si sa tinem cont de anumite aspecte. Altfel, riscam ca blogul sa fie penalizat de Google pentru continut duplicat.

Cum eliminam traficul creat de roboti din Google Analytics
Blogging tips , SEO / 3 August 2014

Pentru o mai buna acuratete de afisare a traficului primit pe site sau blog, Google Analytics pune la dispozitie o setare pe care o putem activa pentru a elimina traficul creat de roboti. Astfel, graficul care reprezinta traficul pe site va fi mult mai exact, afisand doar vizitele reale, de catre utilizatori. Aparitia acestui filtru pentru trafic a fost anuntata pe pagina oficiala Google+.

5 tehnici SEO la care trebuie să renunțăm
SEO / 28 March 2014

Chiar dacă am doar doi ani de experiență în blogging, am citit o mulțime de articole despre SEO (Search Engine Optimization). Pentru o perioadă, am fost acaparat de subiect, apoi am lăsat-o mai moale, scriind așa cum îmi vine mie și uite că mi-a prins bine.

De ce Google+ pune nofollow pe link-urile din profil?
Blogging tips , SEO / 8 February 2014

Nu știu să vă dau răspunsul la această întrebare, dar tocmai ce am aflat și eu despre povestea aste citind un articol pe seroundtable.com. Am intrat și am verificat, dar din păcate am constatat ceea ce e scris în acel articol. Google+ a pus nofollow pe link-urile din secțiunea ”Links” care se află pe profilul fiecărui utilizator al acestei rețele de socializare. 

6 predicții despre SEO în 2014
SEO / 2 February 2014

Știu că n-am mai scris de multă vreme despre SEO, dar cred că n-am s-o mai fac așa de des. Nu de alta, dar a început să nu mă mai intereseze așa tare acest subiect. Îmi place să știu despre ce e vorba, ce s-a mai modificat, ce practici SEO nu mai sunt valabile, sau ce noutăți din acest punct de vedere ne oferă Google pentru anul în cauză.