Yahoo, ești de toată jena!

14 October 2013

Este a doua oară în acest an când nu-mi mai pot accesa contul Yahoo. Prima dată a fost în luna mai când am fost în vacanță în țară. Pe motiv că mi-am schimbat locația, au simțit nevoia să-mi blocheze contul. Bineînțeles,  m-a pus să răspund la cele două întrebări de securitate pe care le-am ales în 2009. După o săptămână de încercări, mi-a ieșit cu prima întrebare și am reușit să recuperez contul. 

Astăzi, pe seară, primesc mail de la Yahoo cum că au detectat o activitate suspectă pe contul meu și au decis să-l blocheze până schimb parola. N-am plecat nicăieri, n-am schimbat locația, nu m-am logat de pe alt calculator, am folosit tot timpul două sisteme de operare, folosesc Thunderbird, conectez laptop-ul atât la Wi-Fi-ul de acasă, cât și la netul de la serviciu. Până acum n-a fost nici o problemă, dar astăzi cică s-a întâmplat ceva suspect.

Mail-ul sună cam așa:

Stimate blablabla,
La Yahoo!, siguranţa contului dvs. este prioritatea noastră.
Am detectat recent o activitate neobişnuită asupra contului dvs. şi, prin urmare, l-am blocat temporar, pentru protecţia dvs. Vă puteţi debloca imediat contul, autentificându-vă pe un PC. Dacă aveţi alte întrebări, vă rugăm să ne vizitaţi la http://io.help.yahoo.com/contact/index?locale=ro_RO&y=PROD_ACCT&page=contact pentru a primi asistenţa necesară.
Cu stimă,
Echipa Yahoo! Asistenţă clienţi

Am încercat să-mi deblochez contul, am introdus vechea parolă, am introdus noua parolă, trec de prima întrebare de securitate, accesez mail-ul. Perfect până aici.

Părăsesc Yahoo Mail și deschid Thunderbird să modific și aici parola. Nu-i bună. Băi las-o, nici două minute nu au trecut de când mi-am schimbat-o. Încerc să mă loghez pe YMessenger, dar parola nouă nu merge. Revin la Yahoo Mail din browser, nimic. Încerc să resetez iar parola, dar de data asta e mai dificil. Îmi trebuie și a doua întrebare de securitate. Aici e o mare problemă.

Până la ora actuală n-am reușit să fac nimic. Scriu articolul ăsta să mă descarc de nervi. Sunt supărat pe mine că n-am fost în stare să țin minte cele două răspunsuri de securitate din 2009, dar sunt și scârbit de politica celor de la Yahoo. Sper să dispară în vreo 2 ani. Și așa nu le mai merge bine.

În cazul în care voi reuși să-mi recuperez contul, voi face tot posibilul să părăsesc Yahoo și să trec definitiv pe Gmail. M-am săturat de cele peste 20, 30 de spam-uri zilnice.

Yahoo, ești de toată jena!!

12 Comments

 • robert 15 October 2013 at 7:38 am

  Salutare!
  Eu am trecut pe gmail de pe vremea când se făceau conturi doar pe bază de invitații.
  Mi se pare mai „profesional”…
  Contul de Yahoo îl foloseam doar pentru messenger. Până când mi-am instalat Skype.
  Am văzut că, de curând, Yahoo și-a schimbat înfățișare. Acum văd că doar asta s-a schimbat, bubele au rămas…

  • Alexandru Ionut 15 October 2013 at 4:11 pm

   Păi altceva în afară de înfățișare, n-au ce schimba. A, cică logo-ul l-au mai modificat :)).

 • Daniel 15 October 2013 at 8:07 am

  Ai dreptate Eu am avut aceasta problema de câteva ori.Spre exemplu acum îmi pot accesa contul yahoo doar de pe laptop nu și de pe Tablet. Ambele dispozitive sunt asociate aceluiași cont dar de câteva zile nu reușesc sa deschid mailurile de pe Tablet. Întrebările de securitate își fac treaba lor sunt eficiente și faptul ca odată la doua săptămâni va trebui sa te autentifici din nou, dar problema este concurenta cu Google care ataca în mod excesiv Yahoo și Skype. Google dorește sa preia totul. Uniunea Europeana lucrează acum la un proiect pt a modifica anumite aspecte legate de concurenta în acest domeniu deoarece Google deține un procent de 90% din piața europeana și ei considera ca Google nu face concurenta ci dorește sa creeze un monopol.

  • Alexandru Ionut 15 October 2013 at 4:12 pm

   Interesant ce zici. Nu știam așa ceva.

 • Laurențiu Trofoșilă 15 October 2013 at 10:26 am

  Un sfat în caz că recuperezi accesul la cont: activează loginul cu contul de GMail. Știu că sună ciudat dar este de 100 de ori mai stabil.

  Și 2) cum să moară Yahoo? Eu ce fac cu contul de Flickr? Pe bune… este un serviciu indispensabil.

  • Alexandru Ionut 15 October 2013 at 4:15 pm

   Să se separe și Flickr :D. Am reușită să îmi recuperez contul tocmai spre dimineață. M-am chinuit ceva. Nasoală politica lor în legătură cu siguranța contului.

 • Bucur 15 October 2013 at 10:23 pm

  Foarte multi au renuntat la Yahoo si au trecut pe gmail. Eu la fel :)) Nasol moment cu parola.

 • Razvan 24 October 2013 at 10:52 pm

  Si eu am avut aceeasi problema, exceptand partea de intrebari. Le sitam :D
  Dar ma ofticat ca a trebuit sa schimb parola, si sa am cu o litere mare. La cate conturi am atat imi mai trebuie, o parola noi. Oricum am trecut pe gmail, dar mai am persoane cu care mai comunic prin Yahoo.
  Iar Yahoo bun, la vremea lui. Asa cum si mIRC-ul era bun.

 • Vlad C. 28 October 2013 at 1:31 pm

  Eu am patit-o acum un an, am reusit sa-mi schimb parola de pe vechiul meu calculator, vechi saracu de aproape 10 ani, unde aveam contul salvat si s-a deschis automat in browser :). Intrebarile acelea ma dau si pe mine peste cap desi le inteleg perfect. Nu stiu cum se face ca am nevoie de ele tocmai cand a trecut destul timp ca sa nu mai stiu ce raspunsuri am pus:) In rest, dimpotriva, am probleme cu gmail de vreo 2 luni cu incarcarea si trimiterea de emailuri. Intra cam cu intarziere. Am apela la contul de Yahoo unde, mare surpriza, au intrat instant.

  • Alexandru Ionut 28 October 2013 at 4:20 pm

   Am reușit și eu până la urmă să recuperez contul Yahoo. Momentan sunt în regulă cu mail-urile, dar Yahoo e foarte spamat. Problema e că sunt legat la multe conturi cu el.

 • Arina 14 January 2014 at 9:57 am

  Spui că e greu să iţi aduci aminte de cele 2 intrebări de securitate de la yahoo ? să vezi la Gmail prin câte intrebări te pune să treci dacă vrei să recuperezi parola!

  • Alexandru Ionut 15 January 2014 at 8:18 pm

   Până acum n-a fost nevoie să recuperez parola la Gmail. Nici nu mai știu ce am setat pe acolo. Sper să nu mă lovesc și de problema asta. Mi-a ajuns cu Yahoo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.