Cum se instaleaza TV-MAXE in Linux. Alternativa Sopcast

14 April 2013

TV-MAXE este un program care permite vizionarea programelor TV direct pe calculator, cu ajutorul internetului. Aceasta aplicatie pentru vizionarea canalelor tv, ofera si o lista cu principalele posturi de radio din tara. TV-MAXE este o alternativa Sopcast pentru Linux, dar mult mai avansata.

Pentru a instala tv-maxe in Ubuntu, introducem urmatoarele comenzi in terminal:

sudo add-apt-repository ppa:venerix/pkg
sudo apt-get update
sudo apt-get install tv-maxe

Acesta este compatibil cu toate versiunile sistemului de operare Ubuntu, dar poate rula fara nici o problema si pe alte distributii Linux. Puteti accesa de aici instructiunile de instalare, sau puteti descarca pachetul de aici, daca doriti sa il modificati dupa bunul plac.

Lista canalelor tv este destul de impresionanta, incluzand atat posturi romanesti cat si cele mai importante canale tv internationale.

Accesand meniul Preferences – General Settings, putem modifica tema, putem opta pentru afisarea iconitei programului in system tray, putem opta pentru rularea canalelor intr-un alt player extern precum VLC, si putem seta calitatea capturilor video. Asta in cazul in care dorim sa inregistram o emisiune preferata, sau un meci de fotbal. [adsense float=”center”]

instalare tv maxe

Adaugare liste de posturi tv in tv-maxe

Pentru a adauga liste de canale tv in player, tot de la Preferences, accesam tabul Subscriptions si apoi apasam link-ul “more subscriptions list” din josul ferestrei. Vom fi redirectionati catre o pagina de internet, de unde avem posibilitatea alegerii foarte multor liste de posturi din tari precum Bulgaria, China, Danemarca, Finlanda, Franta, Rusia, Spania, etc. Puteti gasi chiar si o lista cu canale pentru adulti.

Dupa ce descarcati in calculator listele de canele pe care le doriti, reveniti la tabul “subscriptions” si apasati pe butonul Add. Navigati pe hard disk in locatia unde ati salvat listele cu posturi, dati click pe una dintre acestea si apasati “open”. Dupa ce va aparea in fereastra de abonari, apasati butonul “save”. Mai simplu, copiati intreaga adresa a pachetului si apoi o lipiti in caseta Add.

O caracteristica foarte interesanta este aceea ca putem programa un anumit program sa porneasca la o anumita ora. Tv maxe ofera si posibilitatea inchiderii automate a acestuia, dar si a calculatorului, dupa un anumit interval de minute.

6 Comments

 • Punisher 14 April 2013 at 12:45 pm

  Cel mai important este faptul ca programul este facut de un roman. :D

  • Alexandru Ionut 14 April 2013 at 4:28 pm

   Exact. Un blog de IT destul de renumit de afara, l-a prezentat intr-un articol saptamana asta :)

 • Razvan 14 April 2013 at 1:47 pm

  Dacă ar exista așa ceva și pe Windows ar fi minunat. Sopcast-ul dă rateuri uneori și nu atâtea canale disponibile ca și pe TV Maxe.

  • Alexandru Ionut 14 April 2013 at 4:29 pm

   Aveam un program TV pe Windows pe care-l foloseam, dar are la baza tot Sopcast. Nu mai stiu exact cum se numeste.

 • jan 27 January 2016 at 2:41 pm

  se incarca programul dar nu am imagine

 • adrian 3 February 2018 at 6:49 pm

  pe linux unbutu 17.10 nu reusesc sa il instalez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.