Cum eliminam reclamele de pe site-uri

stop

Mai jos va voi prezenta o extensie pentru browser care ne ajuta sa eliminam reclamele de pe site-uri. M-am gandit sa vin in ajutorul celor terorizati de zecile de reclame care apar pe site-uri. Indiferent dacă folosim Firefox sau Chrome, soluția este foarte simpla. Tot ce trebuie sa face este sa instalam o extensie.

 

scapa de reclame

Aceasta extensie poate fi instalata atat in Firefox cat si in Chrome, fiind principalele browsere folosite de catre utilizatori. Extensia Adblock elimina inclusiv reclamele de pe Youtube.

Ideea e ca recomand aceasta extensie cu o oarecare retinere si am sa va spun de ce. Marele dezavantaj consta in diminuarea sanselor bloggerilor de a face cativa dolari lunar din anunturi, chiar daca acestia nu si-au incarcat blogurile cu blocuri de reclame intr-un mod agresiv si care ar incurca vizitatorul la citit. Chiar si eu folosesc blocuri de anunturi pe acest blog, doar ca sunt puse in asa fel incat sa nu deranjeze cu absolut nimic pe cititori.

Din pacate, exista foarte multe site-uri care pur si simplu isi bat joc de vizitatori si afiseaza reclame intr-un mod foarte agresiv, de cele mai multe ori facand imposibil accesul la informatia cautata. Astfel, este intr-adevar nevoie de aceasta extensie, care odata instalata, pur si simplu elimina reclamele de pe toate site-urile.

Singura chestie pe care o putem face pentru a nu descuraja bloggeri si pentru a nu le diminua sansele de castig a cateva zeci de dolari pe luna ar fi sa cream o lista cu principalele site-uri carora dorim sa le blocam afisarea de anunturi. Extensia ofera si aceasta optiune de creare a unei liste cu domenii, doar ca nu toti stiu de asta si nu toti au rabdarea de a introduce in lista acele site-uri. Daca tot vor instala extensia, o vor lasa sa blocheze tot ce-i sta in cale.

Dupa cum am precizat mai sus, chiar si eu folosesc anunturi care ma ajuta sa platesc anual domeniul si hostul. Cu toate astea, v-am spus si de aceasta extensie. Depinde de voi ce veti face mai departe.

2 Responses to Cum eliminam reclamele de pe site-uri

 1. IULIANA CIUBUC says:

  eu nu am Chrome si primesc f multe mesje publicitare de ma innebunsc si nu me pot dezabona, desi scrie ca pot face asta.
  Imi apare pagina alba si nu pot sa elimin adresa mea din lista lor, care , nici nu stiu cum a ajuns la ei.
  Va rog, ajutati-ma, sciindu-mi ca la cei mai putin familiarizati cu net-ul, ce sa fac?
  Va multumesc mult.
  Iuliana Ciubuc

  • Alexandru Ionut says:

   cred că te referi la spam-ul de pe mail. E foarte greu să scapi de acele mail-uri. Eu primesc cu zecile pe zi. Am să caut rezolvare și o să scriu un articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>