Cum eliminam reclamele si anunturile de pe site-uri

16 June 2012

Inca ma mira faptul ca exista incredibil de multe persoane care nu stiu cum sa scape de reclamele de pe site-uri. Extensiile pe care le voi prezenta eu mai jos permit eliminarea reclamelor de pe paginile de internet, imediat dupa ce vor fi instalate in browser.

Aceste extensie poate fi instalate atat in Firefox cat si in Chrome, principalele browsere folosite de catre utilizatori.

Ideea e ca recomand aceaste extensii cu o oarecare retinere si am sa va spun de ce. Marele dezavantaj consta in diminuarea sanselor bloggerilor de a face cativa dolari, lunar, din anunturi, chiar daca acestia nu si-au incarcat blogurile cu blocuri de reclame intr-un mod agresiv  care ar incurca vizitatorul la citit.

Din pacate, exista foarte multe site-uri care pur si simplu isi bat joc de vizitatori si afiseaza reclame intr-un mod foarte agresiv, de cele mai multe ori, facand imposibil accesul la informatia cautata. Astfel, este intradevar nevoie de aceste extensii, care odata instalate, pur si simplu elimina reclamele de pe toate site-urile.

Singura chestie pe care o putem face pentru a nu descuraja bloggeri si pentru a nu le diminua sansele de castig a cateva zeci de dolari pe luna ar fi sa cream o lista cu principalele site-uri carora dorim sa le blocam afisarea de anunturi. Extensia ofera si aceasta optiune de creare a unei liste cu domenii, doar ca nu toti stiu de asta si nu toti au rabdarea de a introduce in lista acele site-uri. Daca tot vor instala extensia, o vor lasa sa blocheze tot ce-i sta in cale.

Link-uri directe catre extensii:

Pentru Google Chrome

Pentru Firefox

Trebuie doar sa instalati una dintre aceste extensii, in functie de browser-ul folosit pentru a naviga pe internet.

Update octombrie 2017:

uBlock Origin este extensia cea mai recomandata la ora actuala pentru Google Chrome, Firefox, Edge.

8 Comments

 • IULIANA CIUBUC 27 March 2014 at 11:21 am

  eu nu am Chrome si primesc f multe mesje publicitare de ma innebunsc si nu me pot dezabona, desi scrie ca pot face asta.
  Imi apare pagina alba si nu pot sa elimin adresa mea din lista lor, care , nici nu stiu cum a ajuns la ei.
  Va rog, ajutati-ma, sciindu-mi ca la cei mai putin familiarizati cu net-ul, ce sa fac?
  Va multumesc mult.
  Iuliana Ciubuc

  • Alexandru Ionut 27 March 2014 at 11:43 pm

   cred că te referi la spam-ul de pe mail. E foarte greu să scapi de acele mail-uri. Eu primesc cu zecile pe zi. Am să caut rezolvare și o să scriu un articol.

 • OVIDIUX 2 January 2016 at 8:11 am

  cum sa elimin spy hunter din calculator cand il pornesc ca l-am scos din bara de lucru sau din control panel nu figureaza dar apare cand pornesc calculatoru si mi-ar place sa nu mai apara deloc ad block sau ADBLIK PLUS IN MODZILA SI INTERNET AJUTA TIMA

  • Alexandru Ionut 2 January 2016 at 6:58 pm

   nu inteleg ce vrei sa zici

 • anca 9 February 2016 at 7:56 pm

  Cum să scap de toate mizeriile care apar când caut o infornaţie, de exemplu ? Eu dau clic sa caut un cuvant in dictionar sau sa fac orice altceva şi apar jocuri Metin sau alte tampenii care ma scot din minti si imi ingreunează munca.

  • Alexandru Ionut 9 February 2016 at 8:24 pm

   Ce browser folosesti? Trebuie sa instalezi extensia AdBlock sau uBlock Origin pentru Google Chrome.

   • Mihaela 6 April 2016 at 5:42 am

    Multumesc de ajutor :) , cu uBlock Origin am scapat de neplaceri.

 • Palmyer Tony 28 January 2017 at 9:30 am

  folositi ADGUARD CHROME ! este f .eficient.scoate reclamele de pe you tube,facebook etc..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.