Cum hostam site-ul in DropBox. Gazduire gratuita pentru site

12 ianuarie 2013

Pentru cei interesati de crearea unui site web simplu, dar care nu vor sa cheltuiasca bani cu hostarea acestuia, sau pur si simplu vor sa caute o varianta gratuita dar decenta de hosting, acest articol vine in ajutorul vostru.

O posibila optiune este folosirea serviciului de backup online DropBox pentru ati hosta site-ul.

Cand spun „crearea unui site simplu”, accentul trebuie pus pe „simplu”. Nu sunt multe cai pentru design, sabloane sau caracteristici daca ne gandim la hostarea site-ului pe DropBox. In cel mai bun caz, putem publica un blog sau un site de baza pentru afacerea noastra. Daca planuim sa folosim DropBox pentru hostarea site-ului, ar trebui sa fim constienti de limitele de trafic.

DropPage

Unul dintre cee mai usoare servicii pe care il putem utiliza pentru a gazdui un site pe DropBox este DropPage. Logandu-va la site cu acreditarile de pe DropBox, vom fim fi intregati de acordul nostru pentru conectarea contului.

DropPages

Facand acest lucru, in mod automat se va crea un folder in contul DropBox. Pentru al gasi, navigam (Dropbox – Apps – DropPages). Folderul va ramane gol pana cand vom crea primul site. Putem alege propriul sub-domeniu pentru numele domeniului DropPages. [adsense float=”center”]

creare site nou

Daca preferam propriul domeniu (si pentru mai mult de 50Mb limita), putem upgrada la pro account pentru 5 lire pe luna. DropPages permite alegerea dintre trei teme diferite pentru site.

Site-urile create cu DropPages au continut in 3 foldere din DropBox. Folderul „Content” va contine toate fisierele text care sunt convertite automat in HTML. Folderul public va contine – CSS, imagini si continutul descarcabil, si folderul Template.

Alegand un template preferat, putem descarca pur si simplu toate fisierele si le putem inlocui pe cele existente din folderul DropBox DropPages. Asta este cea mai usoara cale de creare a unui site.

Pancake.io

O alta optiune usoara Panacake.io. Primul lucru care trebuie facut este sa creem un cont gratuit si sa-i permitem accesarea acestuia la contul de DropBox.

pancake.io

Dropbox > apps > pancake.io. Folderul contine doua documente, started guide si un exemplu de post- ambele in format .txt.

Site44

Merita incercat si serviciul site44.

Creare cont gratuit DropBox.

Ce alte metode cunoasteti? Atat pentru gazduire site pe DropBox, cat si alte metode de hostare gratuita.

 

7 Comments

 • Alex 12 ianuarie 2013 at 8:43 pm

  Cunosti ceva despre volumul de trafic pe DropBox? Am auzit ca daca e trafic mare pe un folder, acel folder este blocat.

  • Alexandru Ionut 12 ianuarie 2013 at 8:53 pm

   Inca nu am testat. O sa imi arunc o privire cat de curand si vreau sa incerc toate cele 3 servicii sa vad care e mai bun. Pare interesanta initiativa si poate se va dezvolta pe viitor.

 • Farcas Gelu Danut 28 ianuarie 2013 at 12:08 am

  Imi cer scuze, nu vreau sa fiu „Gica Contra”, dar la preturile de azi pentru domenii si hosting credeti ca „renteaza” astfel de artificii, mai ales ca ati spus ca versiunea Pro costa 5 lire pe luna (stiu hosting mai ieftin de atat).
  Stiu si hosting gratuit unde am tinut destul de mult website-uri cu trafic bunicel fara probleme deosebite.

  • Alexandru Ionut 28 ianuarie 2013 at 2:03 am

   Corect ce spuneti. Am trecut si versiunea pro pentru ca trebuia si ea amintita, si face parte din subiectul articolului. Nu as recomanda la nimeni acea varianta.
   Aceasta metoda de hostare este oarecum noua, dar care se va dezvolta foarte mult pe viitor. In schimb, poti testa o sumedenie de lucruri. Bineinteles, daca iti faci un blog sau un site in adevaratul sens al cuvantului, alegi un serviciu specializat de hosting.

   • Farcas Gelu Danut 28 ianuarie 2013 at 9:53 am

    Eu am cumparat cu 0,99 euro+TVA (in primul an) domeniul farcasgelu.eu, era o promotie la despregazduire.ro, iar hosting gratuit am gasit bunicel pentru un site mic html (www.000webhost.com a tinut fara probleme un website html circa un an cu cateva sute de vizitatori zilnic , se facea publicitate prin Google AdWords). Cei de la despregazduire.ro au hosting si de la 1,99 euro+TVA pe an, dar cu anumite limitari.
    Eu am lucrat cu ei destul de mult, dar au avut ceva probleme cu niste servere, parca(am albit in acele cateva zile, dar cred ca si cei de la firma de hosting, au facut tot ce au putut si am recuperat tot ;) , asa ca am trecut tot pe Webfactor, si aici pretul e bun.
    Unii clienti noi mai mici mai au hosting la despregazduire.ro, de atunci nu au mai fost probleme.
    Am avut site-urile unui client pe Hostway, e putin mai scump, dar nu cred ca au fost vreodata cazute.
    Am auzit lucruri frumoase de hostico si hangarhosting, dar nu le-am folosit.
    Sper sa fiu de folos cu cele pe care le-am scris.

    • Alexandru Ionut 28 ianuarie 2013 at 3:31 pm

     Scuze, a intrat la SPAM :D comentariu tau, dar l-am observat intr-un final si l-am iertat.

 • Madalin Ignisca 28 ianuarie 2013 at 10:06 am

  Acest tip de hostare nu e nou, e ceva destul de vechi și foarte stabil în servicii plătite (foarte ieftin) de la Amazon sau Rackspace. Pe Amazon e chiar super simplu. Pui cât vrei și plătești pentru spațiul ocupat și exact cât trafic faci; pentru un site la o firmă mic costul e de 2-3$ pe lună, pentru un site static fiind o soluție mai bună decât orice serviciu de shared hosting.

  Dar oricine e serios, chiar și pentru un proiect mic fuge de astfel de tip de hosting.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *