Doi ani cu Lenovo IdeaPad Z710 cu bune si rele

9 aprilie 2016

Pe 4 aprilie s-au implinit doi ani de cand mi-am cumparat laptopul de pe care scriu, un Lenvo IdeaPad Z710. Pentru cei interesati de mai multe detalii despre laptop si caracteristicile acestuia, puteti citi aici review-ul. 

In cei doi ani de utilizarea intensa a laptopului, au fost putine zile cand nu l-am aprins si n-a mers cateva ore bune. Atunci cand am plecat in vacanta, poate.

Imi place marca Lenovo, pot spune ca sunt fan, chiar daca am avut chiar si un smartphone Lenovo care m-a cam dezamagit. Insa, acum vorbesc strict de laptop-uri.

Pe langa laptopul meu, mai am in casa un Lenovo G560 cumparat nou, in 2009. Merge impecabil, chiar daca au mai aparut cativa pixeli morti, nu exceleaza la nivelul sonor, schimbandu-i in acesti ani de doua ori tastatura pentru ca am varsat apa pe ea.

Revenind la IdeaPad-ul meu, sunt extrem de multumit si incantat cum ruleaza. Asta pentru ca i-am pus un SSD in locul hard disk-ului, iar hard disk-ul l-am montat cu ajutorul unui rack in locul unitatii optice.

Singura mare probleme cu care m-am confruntat, asta in urma cu ceva saptamani, a fost defectarea cablului care face legatura intre placa de baza si display.  Cablul s-a rupt sau ceva s-a intamplat cu el, exact in locul unde se face trecerea prin balamaua display-ului si placa.

Initial, am crezut ca s-a defectat display-ul, dar dupa lungi cercetari, am aflat ca acel cablu este de vina. Nu puteam sa mai vad aproape nimic clar pe ecran, aparand mii de dungi orizontale pe acesta, dar revenindu-si cand tineam display-ul deschis la fix 90 grade (perpendicular) cu placa si apasand putin pe cadrul acestuia in partea de jos.lenovo ideapad z710 pic10

In fine, display-ul laptopului n-a avut nici o problema, defectandu-se doar cablul de legatura dintre acesta si placa. Asta a fost singura problema cu care m-am confruntat in cei doi ani pe Lenovo IdeaPad Z710.

Cablul l-am gasit doar in doua parti. In China, dar vedea in vreo trei saptamani, costand aproximativ 50€, si pe eBay Germania, venind in cateva zile, dar costand 80€. L-am comandat din Germania, a venit, l-am montat, si s-a rezolvat problema.

 

8 Comments

 • Cip 9 aprilie 2016 at 9:32 pm

  si eu sunt la al doilea laptop Lenovo, primul l-am cumparat in ianuarie 2009, un Thinkpad SL500, foarte multumit de el, nu mi-a facut probleme, am fost nevoit sa-mi cumpar luna trecuta un laptop nou, deoarece mama a pus stapanire pe laptopul meu, am luat un Z51-70 de care sunt foarte mutumit pana acum.

  • Alexandru Ionut 9 aprilie 2016 at 9:43 pm

   De unde l-ai luat? L-am cautat acum pe net si seamana cu al meu. Sunt curios de configuratie.

 • Cip 9 aprilie 2016 at 11:27 pm

  de la pcgarage, la ei era cel mai ieftin impreuna cu un suport, 2680 m-a costat, i7, 8gb ram, hdd 1T fara SSHD.

  • Alexandru Ionut 10 aprilie 2016 at 9:56 am

   Suna frumos. Daca schimbi hdd-ul cu un SSD, ca oricum s-au ieftenit, il faci racheta. Iti garantez. Iar hard disk-ul il poti pune in locul unitatii optice. Bine, asta daca nu folosesti CD-uri sau DVD-uri.

   • Cip 10 aprilie 2016 at 9:30 pm

    Nu ma deranjeaza ca nu am SSD, pentru ceea ce fac eu, Linux si browsing imi este suficient.

 • Cristi 15 mai 2016 at 7:29 am

  Si vi se pare normal ca s-a stricat în doi ani ? Părerea mea este că Lenovo face produse proaste.

  • Alexandru Ionut 20 mai 2016 at 8:43 pm

   pentru un cablu bulit nu voi arunca cu noroi in Lenovo.

 • Bucur 7 iulie 2016 at 7:24 am

  Arata bine de tot chiar si dupa 2 ani de folosire. Ma gandesc sai iau cadou un laptop sotiei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *