Optimizarea corecta a imaginilor pentru blog

Inainte de a incarca imagini sau diverse screenshot-uri pe blog, ar trebui sa ne preocupe si optimizarea acestora inainte de a lua contact cu internetul. Tinand cont ca viteza de accesare si incarcare a paginilor blog-ului este foarte importanta, aceasta depinde destul de mult si de imaginile servite vizitatorului de catre pagina accesata. 

In momentul in care am inceput sa scriu pe blog, nu aveam habar de foarte multe chestii, doar ca invatam destul de mult pe zi ce trece. La un moment dat am prins si eu ideea de ce trebuie sa optimizam imaginile inainte de a fi incarcate pe blog, si mi-am dat seama de impactul acestora asupra vitezei de incarcare a paginilor. Insa, dupa o anumita perioada n-am mai tinut cont si am uitat de aceasta regula.

Zilele trecute mi-am adus aminte ca in urma cu ceva luni am citit ceva foarte interesant in legatura cu imaginile incarcate pe blog si dispre jpeg vs png. Prin urmare, am testat diferenta dintre cele doua formate pe imaginile si screenshot-urile incarcate in ultimele articole incepand cu cel despre kit-ul de reparat laptop-uri.

Din concluzia trasa rezulta ca ar trebui sa iau sute de articole la mana si sa incerc sa scap de toate imaginile care ocupa mult spatiu si au rezolutie foarte mare, incercand sa le optimizez cat mai bine posibil pentru a se incarca foarte rapid in pagina.

Prin 2013 am scris pe blog despre o aplicatie pentru optimizarea imaginilor, facuta de un roman, insa m-am folosit-o prea mult. N-a mai fost actualizata din 08.10.2013, insa o puteti incerca fara probleme.

Ultuma actualizare 31 January 2019 by marius

4 thoughts on “Optimizarea corecta a imaginilor pentru blog”

  1. Un articol foarte util.Trebuie sa recunosc faptul ca nu știu prea multe despre optimizarea imaginilor.Din cite știu am multe imagini în format jpeg pe site.Un an nou plin de realizări iți doresc.Cu respect,Daniel!

    Reply
  2. Descarcă folderul cu imagini, trece-le prin RIOT sau ce vrei tu, apoi reîncarcă-le pe blog. sau Leanify dacă nu ți-e frică de linia de comandă.
    Altă variantă ar fi EWWW, care dispune de modul de optimizare cloud și care procesează și optimizează tot folderul media. “Succesuri!” :)

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.